Ξεσηκωμός εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς για τα μαζικά λουκέτα στο Νομό Ηρακλείου

 11/12/2023    01 : 56 : 35
πειραιως
70 / 100

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς

Μετά την προκλητική ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς η οποία επιδίδεται σε έναν ανηλεή ψυχολογικό εκβιασμό στους εργαζόμενους του καταστήματος του Αγίου Μηνά προκειμένου να τους οδηγήσει στην έξοδο από την Τράπεζα και στην ανεργία, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) απαντά με 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16/11 στο Νομό Ηρακλείου και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στο κατάστημα Αγίου Μηνά (Αγίου Μηνά 34). Και όσον αφορά το Νομό μας αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο σχεδιασμός της Τράπεζας Πειραιώς είναι να κλείσουν άλλα τέσσερα καταστήματα.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, επιδιώκει να κλείσει υποκαταστήματα τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου:

  • Δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα,
  • Πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Καταγγέλλουμε επιπλέον, τη νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός μας καλεί:

  • τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος και άλλων καταστημάτων στην Κρήτη υποβαθμίζοντας την περιοχή και οδηγώντας σε ανεργία τους συναδέλφους μας.
  • την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη που στρέφεται κατά των πολιτών.
  • το Εργατικό Κέντρο και την τοπική κοινωνία να δώσουν ηχηρό παρόν συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}