Το φιλέτο της Εκκλησίας, οι πλειστηριασμοί και οι μπίζνες με τα ακίνητα!

 23/06/2024    02 : 40 : 53
ekklisia ellados
70 / 100

Το φιλέτο στο Καβούρι και το ρεκόρ της Βούλας
Πολύ συζήτηση έχει σηκωθεί σχετικά με την αξιοποίηση ενός πραγματικού «φιλέτου» που έχει στην κατοχή της η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο λόγος για το οικόπεδο των 45 στρεμμάτων στην περιοχή Μεγάλο Καβούρι, σε κοντινή απόσταση από τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Γράφει ο wiseman, mononews.gr

Η Αρχιεπισκοπή έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ακίνητο έκτασης 44.989 τ.μ., που βρίσκεται επί των οδών Ακτής και Αρχιμήδους.

Στην πρόσκληση ορίζεται να αξιοποιηθεί μόνο με την παραχώρηση δικαιώματος επιφανείας σε τρίτο, αποκλειομένων άλλων τρόπων αξιοποίησης, όπως π.χ. εκποίηση ή αντιπαροχή.

Οι φήμες λένε ότι υπάρχει ισχυρό… εφοπλιστικό ενδιαφέρον καθώς στην περιοχή πολλοί «κροίσοι» της ναυτιλίας διαθέτουν ακίνητα.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;

Μα γιατί το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πραγματική «φλέβα χρυσού» αν κρίνουμε από την αγοραπωλησία που έλαβε χώρα πρόσφατα και αφορά σε ένα οικόπεδο στη Βούλα.

Συγκεκριμένα, είναι δύο εφαπτόμενα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1.119 τ.μ. στην Κάτω Βούλα το οποίο δόθηκε αντί του ποσού – ρεκόρ των 6,8 εκατ. ευρώ.

Σκεφτείτε δηλαδή την αξία που έχει πάρει η ελάχιστη εναπομείνασα ελεύθερη γη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ο Αχμέτ Χασάν και ο δικηγόρος που έδωσαν 6,8 εκατ. ευρώ
Ψέματα θα σας πω ότι δεν μου έκανε εντύπωση αυτή η αγοραπωλησία η οποία είναι από τις μεγαλύτερες σε αξία, ανάλογα με την επιφάνεια του οικοπέδου.

Ιδιοκτήτης μέχρι πρότινος ήταν οι κληρονόμοι της Νάνσυ Φίλις Χόρτον, ποιήτριας και συγγραφέα, κόρης του Αμερικανού πρόξενου της Σμύρνης την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η Χόρτον πέθανε το 2016 και οι κληρονόμοι διεξήγαγαν πλειστηριασμό με αρχική τιμή 2,92 εκατ.

Κι όμως, αυτό που πήρε το ακίνητο έδωσε 6,8 εκατ. ευρώ και πρόκειται για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία Crest Point Investment.

Μπαίνοντας στο ΓΕΜΗ διαπιστώνω ότι πρόκειται για εταιρεία που συστάθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και οι δραστηριότητές της είναι κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά κτίρια, αγοραπωλησίες ακινήτων κ.λπ.

Το μετοχικό της κεφάλαιο ορίστηκε σε 25 χιλ. ευρώ.

Διευθύνων Σύμβουλος και κατέχων το 50% της εταιρείας εμφανίζεται ο Αχμέτ Χασάν, κάτοικος Μελισσίων με ελληνική υπηκοότητα και επιχειρηματίας.

Το υπόλοιπο 50% έχει ο Ιωάννης Μαρίνος Καταγάς, κάτοικος Αθηνών που είναι δικηγόρος ενώ ως πρόεδρος εμφανίζεται η κ. Αικατερίνη Σκοπέτου.

Για τον κ. Καταγά μαθαίνουμε ότι είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Swansea University, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον Τομέα του Εμπορικού και Ναυτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Swansea University, Κάτοχος του Διπλώματος HBX του Harvard Business School.

Να φανταστούμε ότι αραβικά κεφάλαια ήρθαν στη Βούλα ή απλά κάποιοι είδαν ευκαιρίες για να βγάλουν χρήματα από την κατασκευή και πώληση κατοικιών;

Σπίτια με 12.906 ευρώ το τετραγωνικό!
Και για να μην απορείτε πώς μπορούν να βγουν τόσο πολλά χρήματα από ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα να σας πληροφορήσω ότι για το Project Voula, μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ συνολικά που θα γίνει στα κτήματα Κόνιαρη, από τις αμερικανικές εταιρείες Henderson Park και Hines, οι τιμές για τα σπίτια είναι… δυσθεώρητες.

Συγκεκριμένα ξεκινούν από 8.700 ευρώ το τετραγωνικό για κατοικία 324 τ.μ.

Η ακριβότερη κατοικία κοστίζει 12.906 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}