Το τσουνάμι πλειστηριασμών είναι εδώ: Κινητοποίηση έξω από την doValue για να μπλοκαριστούν πλειστηριασμοί κατά 6 οικογενειών

 15/07/2024    07 : 57 : 50
ριζοσπαστης1 3 23
68 / 100

Την προστασία του λαού από το κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων απαίτησε το ΠΑΜΕ, με την κινητοποίηση που οργάνωσε στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «doValue» στην Καλλιθέα.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διαδήλωσαν μέλη σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με αφορμή έξι περιπτώσεις εργαζομένων που απειλούνται άμεσα με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους. Μετά την παρέμβαση αντιπροσωπείας στην εταιρεία, το αποτέλεσμα ήταν οι πλειστηριασμοί να ανασταλούν και να δοθούν δεσμεύσεις για τη ρύθμιση των οφειλών και των δόσεων, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των δανειοληπτών να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Για το αίτημα να ανασταλούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική τροπολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα, έκανε λόγο για κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι το ποιός δανειολήπτης θα χάνει το σπίτι του και ποιός τελικά θα καταφέρνει να το γλιτώσει θα καθορίζεται από τις τράπεζες και τα funds, δηλαδή από τους ίδιους που ακονίζουν τα νύχια τους για να λεηλατήσουν την πρώτη κατοικία.

«Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού», υπογράμμισε, κόντρα στην καλλιέργεια ψεύτικων προεκλογικών ελπίδων. Ξεκαθάρισε πως όσοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι μπαταχτσήδες, αλλά βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές απαιτήσεις των τραπεζών, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την ανεργία και τις μειώσεις μισθών, την ώρα που οι δανειακές τους υποχρεώσεις συνεχίζουν να «τρέχουν».

Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε σε συνέχεια και μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων προκειμένου να μπαίνει φρένο στους πλειστηριασμούς, να αναγκάζονται οι εταιρείες να προχωρούν σε ρυθμίσεις χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις και εκβιασμούς στους δανειολήπτες, να αποτρέποντας εξώσεις. Στο φόντο αυτό, ενημέρωσε πως το πρωί πραγματοποιήθηκε μια ακόμα παρέμβαση ενάντια σε προσπάθεια έξωσης οικογένειας από το σπίτι της στο Νέο Ψυχικό.

Παράλληλα, ο Β. Συρίγος εξέφρασε τα συλλυπητήρια των σωματείων στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργαζόμενου στην «do Value» που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Απαίτησε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}