Το τουρκικό Προξενείο έχει βάλει στο μάτι τον πλειστηριασμό της Σέλμαν στη Θράκη και ο Στουρνάρας….βγάζει σέλφι

 26/01/2023    11 : 10 : 25
στουρναρας
68 / 100

Πλειστηριασμός Σέλμαν: Η παγίδα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή!

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο mononews, στο «σφυρί» βγαίνουν, εκτός απροόπτου σήμερα 14 Οκτωβρίου δύο ιστορικές βιομηχανικές μονάδες από δύο εξίσου ιστορικές ελληνικές βιομηχανίες, την ‘Πετζετάκις’ και τη ‘Shelman’.

Με τη μονάδα της Shelman στην Κομοτηνή, που προσπαθεί να βρει αγοραστή από τον Δεκέμβριο του 2016 τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται αφού δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον το τουρκικό Προξενείο και οι ελληνικές αρχές μάλλον δεν το έχουν αντιληφθεί ή δυσκολεύονται να κάνουν κάτι.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Θράκη, φανερές και …μη φανερές, έχουν εγγράφως προειδοποιήσει την Αθήνα για την «αθόρυβη επιστράτευση» τούρκων επενδυτών από το Προξενείο.

Οι υπηρεσίες αυτές μάλιστα καταγράφοντας και τον παλμό της Κοινής Γνώμης στη Ροδόπη λένε πως η διάθεση της παραγωγικής μονάδας πρέπει να καταλήξει σε Έλληνες και ως ενιαίο σύνολο.

«Αλλιώς, αν η μονάδα πουληθεί ‘βίδα-βίδα’ θα χαθεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας μιας μεγάλης και ανταγωνιστικής επιχείρησης στη Θράκη και θα έρθουν Τούρκοι να αγοράσουν τα ‘φιλέτα’ έναντι πινακίου φακής, ενισχύοντας τη δική τους παραγωγική βάση και δημιουργώντας ένα πυρήνα δράσης στον ακριτικό νομό.

Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μας προβληματίζει έντονα, γιατί από την πλευρά της κυβέρνησης δεν ακούγεται τίποτε, ακόμη και από παράγοντες που συνήθως είναι λαλίστατοι» λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της περιοχής που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα.

Να θυμίσουμε πως το Φεβρουάριο που είχε επισκεφθεί τη Θράκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ είπε ότι «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και είμαστε σε καλό δρόμο».

Υπάρχει πρόνοια λοιπόν για να μην εμφανιστούν οι λεγόμενοι …«ανεπιθύμητοι» μέρες που είναι;

Για την ιστορία αναφέρουμε πως η τιμή εκκίνησης είναι στα 6.410.000 ευρώ και αφορά σε προνομιακό συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων εντός γηπέδου συνολικής έκτασης σχεδόν 300 στρεμμάτων με κτιριακές εγκαταστάσεις 55 στρεμμάτων.

O πλειστηριασμός της Πετζετάκις!

Όσο για την ιστορική φίρμα «Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις» τί να πει κανείς;

Ήταν για δεκαετίες το «ελληνικό πολυεθνικό υπόδειγμα βιομηχανικής καινοτομίας» όταν ο μακαρίτης Αριστόβουλος Πετζετάκις εφηύρε και κατοχύρωσε παγκοσμίως την πατέντα του εύκαμπτου ελαστικού πλαστικού σωλήνα Heliflex, που βελτίωνε δραστικά τις αγροτικές καλλιέργειες.

Και ύστερα…ύστερα ήρθε η δεύτερη γενιά και ιδού:

Ο όμιλος Πετζετάκις κήρυξε επισήμως πτώχευση με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στις 26 Ιουλίου 2016.

Σήμερα βγαίνει ξανά σε πλειστηριασμό το κεντρικό εργοστάσιο της Πετζετάκις στον Ελαιώνα Βοιωτίας.

Η συνολική έκταση του χώρου φτάνει τα 246 στρέμματα ενώ το βιομηχανικό συγκρότημα έχει επιφάνεια 48 στρέμματα.

Μετά και τις προηγούμενες άγονες προσπάθειες πώλησης, η τιμή εκκίνησης για τον σημερινό πλειστηριασμό ορίστηκε στα 7.360.000 ευρώ.

Η… πηγαινέλα Πετζετάκι

Μετά από τεράστιες αστοχίες στο μάνατζμεντ για τις οποίες δεν φταίει μόνον ο Γιώργος Πετζετάκις, το 2010 η μετοχή τέθηκε υπό επιτήρηση, καταγγέλθηκαν τρία ομολογιακά δάνεια, τα ίδια κεφάλαια γύρισαν σε αρνητικά και οι ζημίες χρήσεων άρχισαν να μαζεύονται σαν τις μέλισσες στα άνθη.

Παράλληλα, χάθηκαν και τα 11 εργοστάσια σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο επιχειρηματικός κόσμος ταράχτηκε από τη σύλληψη του Γιώργου Πετζετάκι για χρέη προς το Δημόσιο.

Το 2012 καταδικάστηκε ερήμην σε 10ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και έκτοτε αγνοείται, ενώ πιθανολογείται ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό μαζί με την Ιταλίδα σύζυγό Γκαμπριέλα.

Ειδικά για την κα Γκαμπριέλα έχουν να το λένε οι λογιστές και ταμίες του Ομίλου την εποχή της δόξας: Σχεδόν κάθε Δευτέρα τους έστελνε να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς με τα ψώνια που έκανε το week end στο Μιλάνο!

Ταξίδια, πολλά ταξίδια στην ιταλική πόλη της μόδας και όχι μόνον σε αυτή, άπειρες αγορές, πανάκριβη διαβίωση όλα χρεωμένα στην εταιρία.

Κυκλοφορεί και ως ανέκδοτο της εποχής αλλά δεν είναι, όταν νεαρός λογιστής της εταιρίας που καταγράφει τα τεράστια ποσά για φορέματα, μετακινήσεις και χλιδάτη διαμονή στο Μιλάνο της κας Πετζετάκι για να τα πληρώσει ερωτά τον προϊστάμενό του:

-Δεν θυμάμαι το μικρό όνομα της κυρίας για να το καταχωρήσω. Πώς είναι Γκαμπριέλλα, Γκρατσιέλλα ή Ντονατέλλα Πετζετάκι;

-Παιδί μου με τα πολλά ταξίδια που κάνει αυτή, μάλλον …Πηγαινέλα Πετζετάκι πρέπει να την βγάλουν.

Κρίμα..

Οι selfies του Στουρνάρα!

Χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν καλεσμένος στην Αθηναϊκή Λέσχη, από την διοίκηση της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) και για την ακρίβεια από τον πρόεδρο του Πέτρο Δούκα, προκειμένου να μιλήσει για την οικονομία σε ένα πολυπληθές κοινό.

Πράγματι ο Γιάννης Στουρνάρας ένα από τα σημεία που επεσήμανε είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα πήγε καλά το 2022 εξαιτιας του τουρισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί και το 2023 εξαιτιας των διεθνών τιμών των καυσίμων και της ενέργειας.

«Το γεγονός αυτό θα δυσκολέψει τους ξένους να ταξιδέψουν με τόση ευκολία του χρόνου» είπε ο διοικητής.

Πάντως σε κάθε περίπτωση χθες αρκετοί από τους επιχειρηματίες μικροί και μεγάλοι σε ηλικία, ζήτησαν να βγάλουν σέλφι με τον διοικητή, γεγονός που αποδεικνύει πόσο τα social media έχουν «κυριεύσει» την ζωή όλων.

Πάντως ο Στουρνάρας δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν…

Παρόντες ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρης Λαμπρόπουλος, ο CEO της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, η επικεφαλής της KAMARIDIS Άννα Καμαρίδη, η Κατερίνα Παναγοπούλου, οι νομικοί Νίκος Μουσάς, Ζαφείρης Χατζηδημητρίου, Γρηγόρης και Γιάννης Τιμαγένης, ο ναυτιλιακός τραπεζίτης Γιώργος Ξηραδάκης κλπ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}