Το “ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ” είναι και επισήμως εδώ: “Εξαγωγή” πράσινης ενέργειας ενέργειας σε Γερμανία-Αυστρία

“ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ”: Κατάλαβες τι ήθελαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα σε σχέση με την ενέργεια;; Κατάλαβες γιατί πίεζαν για βίαιη απολιγνιτοποίηση και fast track ΑΠΕ ;;;
Θυμηθείτε χρονικά και σχετικά και εδώ:
- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ” ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ;;;
- ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ;;; ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ RWE-ΔΕΗ ΓΙΑ ΑΠΕ & ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ !!!
- Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΛΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ…2038 !!!
- ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΟΣ» ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΣΧΗΜΑ RWE-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ…ΑΦΕΝΤΙΚΑ !!!
Τώρα διάβασε τι μεταδίδει το sofokleousin.gr
Σχέδιο για «πράσινη» ενέργεια από Ελλάδα σε Γερμανία και Αυστρία
Ένα μεγάλο project που προβλέπει την απευθείας ηλεκτρική σύνδεση με την Αυστρία και της Γερμανία, και την εξαγωγή «πράσινης» ενέργειας από τη χώρα μας προς τους δύο ευρωπαίους εταίρους, δρομολογεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει σχετική πρόταση προς το Βερολίνο και τη Βιέννη, που προβλέπει τα εξής:
Απευθείας ηλεκτρική σύνδεση που θα ξεκινά από την Ελλάδα και με καλώδιο μέσω Αλβανίας και δυτικών Βαλκανίων, θα φτάνει μέχρι τις νότιες περιοχές της Γερμανίας.
Η αρχική ισχύς της διασύνδεσης θα είναι η 3GW, με την προοπτική να φτάσει σε δεύτερο στάδιο στα 9 γιγαβάτ.
«Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πράσινη ενέργεια στη νότια Γερμανία που μπορεί να παράσχει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Renewable & Storage Forum που διοργάνωσε το energypress. O υπουργός Ενέργειας υπενθύμισε ότι με τον υφιστάμενο σχεδιασμό διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται η μεταφορική ικανότητα των διασυνδέσεων με Βουλγαρία (θα λειτουργήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2023), Σκόπια, Αλβανία και Ιταλία.
Αναφερόμενος στα θέματα των ΑΠΕ επεσήμανε ότι την τελευταία τριετία εγκαταστάθηκαν 3800 μεγαβάτ ανανεώσιμων πηγών, ενώ μόνο το το 2022 θα εγκατασταθούν συνολικά 1700-2000 μεγαβάτ μέγεθος που είναι διπλάσιο σε σχέση με την περίοδο 2015-2019 οπότε αυξήθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή πάνω από 3 φορές και μειώθηκε αντίστοιχα η συμμετοχή του λιγνίτη.
Εύσημα για την πρόοδο στις ΑΠΕ
Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο στις ΑΠΕ απέδωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού συνδέσμου αιολικών (Wind Europe), Ζιλ Ντίξον, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέτει το παράδειγμα για πολλές χώρες της Ευρώπης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί προϋποθέτει μαζικές επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και δίκτυα, απλούστευση της αδειοδότησης και νέο πλαίσιο που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη υβριδικών μονάδων (αιολικα, φωτοβολταϊκά και αποθήκευση).