Το μεγάλο «φαγοπότι» των servicers στις πλάτες των δανειοληπτών

 18/05/2024    06 : 21 : 59
κορακια γυπες funds
70 / 100

«Χρυσές» δουλειές κάνουν οι Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων (servicers) που λειτουργούν ως τα τοπικά υποκαταστήματα των ξένων funds που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες.

Τα τελευταία τους οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι έχουν ακόμα και υπερδιπλασιάσει τα κέρδη τους -σε ορισμένες περιπτώσεις- ενώ μεγαλύτερη δύναμη αποκτούν μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που επιβεβαίωσε το δικαίωμά τους να επισπεύδουν, να προκαλούν και να εκπροσωπούνται σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Οι μεγαλύτεροι «παίκτες» της αγοράς στην Ελλάδα είναι τρεις: doValue Greece, Intrum Hellas και Cepal Hellas.

– Ενδεικτικά, τα πρόσφατα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Intrum Hellas, δείχνουν ότι εκτίναξε τα κέρδη της το 2022 και υπερδιπλασίασε τα καθαρά της κέρδη σε ποσοστό 113%. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας στα 110,88 εκατ. ευρώ από 51,37 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 84,45 εκατ. ευρώ από 39,6 εκατ. ευρώ το 2021.

– Ίδια εικόνα και για την doValue Greece, που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα καθαρά έσοδα από διαχείριση δανείων σε Ελλάδα και Κύπρο, έφτασαν στα 50,7 εκατ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 44% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Η μητρική ιταλική εταιρεία της doValue Greece είχε το 2022 συνολικά έσοδα 558 εκατ. ευρώ και EBITDA 202 εκατ. ευρώ. Για το 2021, η doValue Greece είχε έσοδα ύψους 175 εκατ. ευρώ, έχοντας αύξηση κατά 237% σε σχέση με το 2020! Αξίζει να σημειωθεί ότι η doValue Greece διαχειριζόταν -στο τέλος του 2021- λογαριασμούς για πάνω από ένα εκατομμύριο δανειολήπτες.

– Για τη Cepal Hellas, η πορεία της από το 2019 δείχνει τη σταθερά κερδοφόρα πορεία της. Το 2019 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,3 εκατ. ευρώ, από 17,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Το 2020 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 32,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 ο κύκλος εργασιών εκτοξεύθηκε στα 176,7 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη σε 56,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 43,6 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}