Το «κατακόκκινο δάνειο» που η Ελλάδα αρνείται να απαιτήσει από τη Γερμανία

 14/04/2024    04 : 13 : 58
νοτης μαριας
67 / 100

Η Ελλάδα αρνείται να διεκδικήσει όσα με ακράδαντα νομικά επιχειρήματα της οφείλει η Γερμανία! Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα και και το κατοχικό δάνειο εξακολουθεί να παραμένει στο ράφι!

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει μέσω Πολωνίας! Η Βαρσοβία μόλις τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε επί της ουσίας τη διεκδίκηση.Κι όμως μέσα σε λίγους μήνες έχει φθάσει το θέμα μέχρι τον ΟΗΕ και ετοιμάζει διεθνή διάσκεψη για το θέμα!

Ο Νότης Μαριάς Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης , πρώην Ευρωβουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Ελλάδα ο άλλος δρόμος,Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Υφυπουργό της Πολωνίας Arkadius Mularczyk και συζήτησαν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Arkadius Mularczyk και στο πλαίσιο των επαφών του Πολωνού αξιωματούχου με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Arkadius Mularczyk είναι αρμόδιος εκ μέρους της πολωνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων που ζητά η Βαρσοβία από το Βερολίνο ύψους 1.3 τρις ευρώ.

Ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την Πολωνία όπου συμμετείχε σε κοινές εκδηλώσεις με Πολωνούς βουλευτές και Ευρωβουλευτές για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ είχε επίσης οργανώσει εκδηλώσεις για το ζήτημα αυτό στην Ευρωβουλή το διάστημα 2014-2019 στο οποίο συμμετείχαν Πολωνοί και Ιταλοί Ευρωβουλευτές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς έχει εκφράσει τη θέση ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός της δράσης Ελλάδας και Πολωνίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κατά τη συνάντηση ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τον Πολωνό Υφυπουργό Εξωτερικών για την δράση που είχε αναλάβει ως Ευρωβουλευτής σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η πολωνική πλευρά για το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων σε επίπεδο ΟΗΕ και ΗΠΑ.

Τα όσα λέει ο Νότης Μαριάς στη συνέντευξη του στο militaire channel για τις κινήσεις που έχει κάνει η Πολωνία μέσα σε λίγους μήνες προβληματίζουν και οργίζουν. Η ελληνική ακινησία είναι ασύλληπτη.

Ο κ.Μαριάς μιλά και για τα ελληνοτουρκικά και την περιβόητη πλέον διπλωματία των σεισμών. Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα και τι μπορεί να σημαίνει η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών αυτή τη περίοδο σε Τουρκία-Ελλάδα;

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}