Το δυστοπικό μέλλον είναι εδώ: Ανθρωποειδές ρομπότ παρουσίασε η Tesla

Δευτέρα 03/12/2023    06 : 27 : 36
ναυτεμπορικη 3
66 / 100

Δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας! Ο εκκεντρικός Elon Musk παρουσίασε τα πρώτα ανθρωποειδή ρομπότ υπαλλήλους της Tesla!

Το Tesla του Ίλον Μασκ είναι έτοιμο να επεκταθεί από στόλους ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε λεγεώνες ανθρωποειδών ρομπότ.

ρομποτ τεσλα
Το όραμα του Μusk είναι να γίνεο ο Οptimum ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Η εταιρεία-κολοσσός με έδρα το Τέξας έχει ήδη αναπτύξει χιλιάδες ρομπότ τα οποία ονομάζονται Tesla Bot ή Optimus με στόχο να εργαστούν στα εργοστάσιά της αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις.

Αρκετές λίστες θέσεων εργασίας στον ιστότοπο της Tesla αφιερωμένες στα «ανθρωποειδή ρομπότ με δύο πετάλια» ή στο Tesla Bot αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή η εταιρεία επεκτάθηκε πλέον και πέρα από τα εργοστασιακά ρομπότ σε κάτι που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

ρομποτ τεσλα2
Έχει ύψος 1.73 και βάρος 53 κιλά.

Η εταιρεία του Μασκ μάλιστα ελπίζει να προχωρήσει πέρα από τα logistics αυτή τη φορά. Ο εκκεντρικός και πρωτοπόρος επιχειρηματίας σύμφωνα με δηλώσεις του βλέπει τα ρομπότ να χρησιμοποιούνται στα σπίτια ως «φίλος» ή ακόμα και ως «γατούλα» του σεξ για εκείνους που το επιθυμούν!

«Βασικά, τόνισε ο ίδιος, εαν σκεφτείτε τι κάνουμε αυτή τη στιγμή με τα αυτοκίνητα, η Tesla είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο, επειδή τα αυτοκίνητά μας είναι σαν ημιαισθητικά ρομπότ σε τροχούς».

Ο ιστότοπος της Tesla παραθέτει το Tesla Bot ως έναν τρόπο επίτευξης «πλήρους αυτόνομης πλοήγησης και πέρα από αυτήν» αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Οπως φαίνεται η εποχή που τα ρομπότ θα εκτελούσαν «μη ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες και βαρετές» δραστηριότητες έχει περάσει ανεπιστρεπτί και βρισκόμαστε στο νέο στάδιο: Να ζούμε και να δουλεύουμε με τα ρομπότ.

Ο Μασκ δήλωσε ακόμα σε επίδοξους επενδυτές ότι “τα ανθρωποειδή ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν στα εργοστάσια της Tesla και ότι αποτελούν βασικά την λύση στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού”. Φυσικά μέχρι σήμερα πολλές ανάλογες φοτουριστικές υποσχέσεις του δεν έχουν πλήρως εκπληρωθεί.

Πάντως το βίντεο της παρουσίασης αλλά και οι φωτογραφίες είναι άκρως εντυπωσιακές και δεν έχουμε παρά να παραδεχθούμε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει αν μη τι άλλο έχει όραμα αλλά και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!

ΠΗΓΗ

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}