Το δολάριο στο στόχαστρο των BRICS

 24/09/2023    11 : 16 : 51
brics
68 / 100

Οι ηγέτες των χωρών των BRICS θα επικεντρωθούν στους τρόπους μείωσης της εξάρτησης από τα δολάρια δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Πολ Μασατίλε καθώς ξεκινά η διήμερη συνάντηση του γκρουπ.

Οι μεγάλες δυνάμεις των αναδυόμενων αγορών συναντώνται στο Γιοχάνεσμπουργκ 22-24 Αυγούστου για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των BRICS. Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική θα συζητήσουν τη διεύρυνση της ομάδας και την αύξηση του εμπορίου σε τοπικό νόμισμα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παρευρίσκεται, αποφεύγοντας ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που τον απειλεί για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, επισημαίνει το Bloomberg.

Η Κίνα, υποστηριζόμενη από τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική, πιέζει για την ένταξη νέων μελών στη συμμαχία, μια επέκταση που έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι το μπλοκ προσπαθεί να τοποθετηθεί ως αντίβαρο στην G-7.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έφτασε στο Γιοχάνεσμπουργκ και θα έχει συνομιλίες με τον νοτιοαφρικανό ομόλογό του πριν τις επίσημες συνομιλίες. Οι ηγέτες των BRICS πρόκειται να εκφωνήσουν ομιλίες, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να απευθύνει μήνυμα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διάφοροι αξιωματούχοι θα παραστούν στη συγκέντρωση ως παρατηρητές, σύμφωνα με τη Νότια Αφρική. Μεταξύ αυτών είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο και ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραίμ Ραΐσι. Περισσότεροι από 30 αφρικανοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}