Το ακίνητο στην Ακρόπολη του «Mr. Bodyline» που έφυγε σε πλειστηριασμό

 29/09/2023    04 : 25 : 13
ΛΕΒΗ BODYLINE2
68 / 100

Για ορισμένα ακίνητα δεν παίζει ρόλο σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ούτε πόσα βάρη κουβαλάνε. Αρκεί η τοποθεσία τους για να…φύγουν σα «ζεστό ψωμί».

Αυτό συνέβη πριν λίγες ημέρες με ένα παλαιό ακίνητο, ιδιοκτησίας του Λέοντος Λεβή, στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Το «ταλαιπωρημένο» οίκημα βγήκε στο σφυρί στις 14 Ιουνίου και παρότι κουβαλάει…ασήκωτα βάρη, όπως 8 προσημειώσεις και υποθήκες, αλλά και περισσότερες από 50 κατασχέσεις υπέρ διαφόρων ΔΟΥ, του ΙΚΑ και άλλων φορέων, αποτέλεσε αντικείμενο μεγάλης μάχης.

Το εν λόγω ακίνητο ήταν μια από τις ιδιοκτησίες του ισχυρού κάποτε Mr. Bodyline, ο οποίος, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλειστηριασμούς.

ΛΕΒΗ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΘΗΝΑ

Το ακίνητο στην Ακρόπολη
Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορούσε ειδικότερα το ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός οικοπέδου, «μετά των συστατικών, μερών, πραγμάτων, εγκαταστάσεων και των παραρτημάτων του, καθώς και των πάσης φύσεως κτισμάτων ανεγερθέντων ή και μελλοντικών», άρτιου και οικοδομήσιμου, κατά παρέκκλιση, το οποίο βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης στην περιοχή Ακρόπολης και στη διασταύρωση των οδών Ριτσιώτη –Γαριβάλδη, όπου φέρει τον αριθμό 19 και Αγγελικάρα όπου φέρει τον αριθμό 5.

Ολόκληρο το οικόπεδο έχει έκταση, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης του 193,15 τ.μ. και επ αυτού έχουν ανεγερθεί δύο διώροφες οικοδομές, διπλοκατοικίες.

Το ακίνητο περιήλθε στον Λ. Λεβή κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας τον Μάρτιο του 2000 και κατασχέθηκε για ποσό 50.000 ευρώ «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται.

Επισπεύδουσα ήταν η Cepal Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Lana Securitization S.a.r.l, οι οποίες έχουν μεταβιβαστεί από την Alpha Bank.

Η τιμή εκκίνησης και η «μάχη» που ακολούθησε
Επί της ουσίας, αυτό το δικαίωμα του 50% προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή που άρχισε ο πλειστηριασμός ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα ήταν η διαδικασία να ξεκινήσει με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 312.000 ευρώ και μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» η κατακύρωση να κλείσει στις 553.011 ευρώ, δηλαδή με 241.000 ευρώ παραπάνω.

Κάτι που δείχνει πως…ό,τι υπάρχει στην ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή γύρω από την Ακρόπολη, «μαγνητίζει» το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η άνοδος και η πτώση
Το συγκεκριμένο σφυρί έρχεται να προστεθεί σε μια πορεία πτώσης την οποία βιώνει τα τελευταία χρόνια το ζεύγος Λέοντος-Εσθήρ Λεβή, που κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά, εκφράζοντας με την επιχειρηματική τους δράση τις νέες τάσεις του αδυνατίσματος και του fitness.

Μέσα από το brand Bodyline «βασίλευσαν» επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες σε αυτό το σύγχρονο Ελ Ντοράντο. Υπήρξαν, σε ένα βαθμό, πρωτοπόροι στον τομέα τους, γι αυτό και όσοι ακολούθησαν πάτησαν στα δικά τους βήματα.

Έτσι διέγραψαν μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 1968, εποχή επαναστάσεων, κινημάτων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Έκτοτε για το ζεύγος Λεβή, η άνοδος και η επιτυχία έγιναν…μονόδρομος, με τα Bodyline να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στο ζενίθ είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η εθνική περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

Η ολιγόωρη σύλληψή του έγινε το Νοέμβριο του 2011 για χρέη ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μέσω του συνηγόρου του ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

Στο δικαστήριο είχε προσκομιστεί μάλιστα και λίστα με την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι με την εκποίηση έστω και ενός εκ των ακινήτων του θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το θέμα των οφειλών.

Στη συνέχεια όμως τα χρέη διογκώθηκαν και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων ήρθε το οριστικό λουκέτο, με το ζεύγος Λεβή να δίνει το «παρών» στις λίστες των πλειστηριασμών…

Η ακίνητη περιουσία της Εσθήρ Λεβή βρέθηκε στο στόχαστρο εδώ και αρκετά χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούλιο του 2021 βγήκε στο σφυρί και άλλαξε χέρια το μεγαλύτερο μέρος ενός ακινήτου της στη Φιλοθέη, με επισπεύδουσα ήταν η Wavemaker Ελλάς (πρώην MEC Medianetwork Hellas), εταιρεία με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την αγορά διαφημιστικού χώρου και χρόνου στα ΜΜΕ.

Πέρυσι βγήκε στο σφυρί και ένα ιστορικό ακίνητο της πόλης των Ιωαννίνων, που στο παρελθόν στέγαζε το ξενοδοχείο «Ίλιον Παλλάς», και το οποίο προ ετών είχε περάσει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Λεβή.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}