Το Reuters μας προετοιμάζει για έναν πρωτόγνωρο χειμώνα: Το ενεργειακό πρόβλημα μπορεί να «βουλιάξει» τις τηλεπικοινωνίες

 02/12/2023    11 : 30 : 58
κινητο
68 / 100

Το ενεργειακό πρόβλημα μπορεί να βουλιάξει τις τηλεπικοινωνίες: Τα σενάρια για διακοπές ρεύματος, εκτός από το να φέρουν έναν βαρύ χειμώνα στην Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό να μας αφήσουν και χωρίς… κινητά τηλέφωνα! Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters, εκτιμώντας ότι η κατάσταση με την προμήθεια ενέργεια σε πολλές χώρες της Γηραιάς ηπείρου θα επιδεινωθεί.

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη αλλάζει τα δεδομένα, καθώς έχει αυξήσει τις πιθανότητες έλλειψης ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι με τις διακοπές ρεύματος ή με την παροχή ενέργειας με… «δελτίο» πιθανόν να επηρεαστούν και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών δηλώνουν στο Reuters ότι ο βαρύς χειμώνας που έχουμε μπροστά μας πιθανόν να «δοκιμάσει» και τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τις επιπτώσεις.

Και ενώ κάποτε θα μας φαινόταν αδιανόητο το να μείνουμε χωρίς κινητό τηλέφωνο, σήμερα τέσσερα στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αφού όπως λένε στο Reuters, επί του παρόντος δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, διαθέτει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι διασκορπισμένες στην επικράτειά τους.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}