Τζεφ Μπέζος: Επενδύει σε startup που φτιάχνει ρομπότ που μοιάζει με άνθρωπο

 17/04/2024    08 : 09 : 03
bezos scaled
60 / 100

Μια νεοφυής επιχείρηση που έχει σαν όραμα να τοποθετήσει ανθρωποειδή ρομπότ σε αποθήκες σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι κερδίζει υποστηρικτές που έχουν πραγματικα βαθιές τσέπες.

Πρόκειται για την Figure AI που συγκεντρώνει χρηματοδότηση ύψους περίπου 675 εκατομμυρίων δολαρίων με τη βοήθεια επενδυτών όπως ο Τζεφ Μπέζος και η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg της Παρασκευής, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης στοχεύει στη δημιουργία αυτόνομων ανθρωποειδών εργατών που θα μπορούν να υποστηρίξουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού εν μέσω της μείωσης του εργατικού δυναμικού, αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το αρχικό δημιούργημα της εταιρείας, που ονομάζεται Figure 01, είναι ένα αυτοδύναμο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο έχει την ικανότητα να σκέφτεται, να μαθαίνει και να αλληλεπιδρά με ασφάλεια μαζί με τους ανθρώπους, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα ρομπότ θα αναλάβουν να εκτελούν επικίνδυνες εργασίες αποθήκης για τις οποίες δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι.

Στους μεγάλους υποστηρικτές της startup περιλαμβάνονται η OpenAI, η οποία κάποτε σκεφτόταν να εξαγοράσει την Figure, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς και η Nvidia, η οποία μόλις αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε έσοδα 22,1 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο, καταπλήσσοντας τόσο τους αναλυτές όσο και τη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αποστολή της Figure μέσω της εταιρείας του Explore Investments ανέφερε το Bloomberg, ενώ η Microsoft επενδύει 95 εκατομμύρια δολάρια.

Η Nvidia και ένα ταμείο που συνδέεται με την Amazon δεσμεύτηκαν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο επενδυτικός βραχίονας της Intel δίνει 25 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Η Figure φέρεται να έχει μια αποτίμηση πριν από τη χορήγηση των παραπάνω χρηματοδοτήσεων περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η είδηση της χρηματοδότησης της Figure έρχεται εν μέσω μιας έκρηξης τεχνητής νοημοσύνης, καθώς αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, εργάζονται πάνω στα δικά τους ρομπότ.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}