Τεχνητή νοημοσύνη: Εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση στην οποία θα πάρει μέρος συνήγορος ρομπότ

 15/07/2024    04 : 55 : 51
ρομποτ
70 / 100

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η διείσδυση της σε ολοένα και περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας είναι πλέον δεδομένη. Τελευταίο παράδειγμα η είδηση ότι ένα ρομποτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα αναλάβει σε λίγες εβδομάδες την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου σε μια δίκη που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ.

Το σύστημα αυτό ανέπτυξε πριν μερικά χρόνια η εταιρεία DoNotPay την οποία ίδρυσε ένας φοιτητής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Το ρομποτικό σύστημα αναπτύχθηκε αρχικά για να μελετά κλήσεις για παράνομη στάθμευση και να προχωρά αν χρειαζόταν σε υποβολή ακύρωσης της κλήσης.

Όπως φαίνεται το σύστημα χάρις στην εξέλιξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εξελίχθηκε τόσο ώστε να μπορεί πλέον να ασκήσει καθήκοντα συνηγόρου. Το σύστημα αυτό θα λάβει μέρος σε μια δίκη που θα γίνει σε ένα μήνα. Ο κατηγορούμενος θα έχει διπλά του σε ανοικτή ακρόαση ένα κινητό τηλέφωνο έτσι ώστε ο ψηφιακός του συνήγορος να ακούει την όλη διαδικασία και να του δίνει τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές για το τι να λέει στον δικαστή ή/και τον δικηγόρο της άλλης πλευράς.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το που θα γίνει αυτή η δίκη, η ταυτότητα του κατηγορούμενου και το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται αλλά σίγουρα αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτή η δίκη θα γράψει ιστορία στον ανθρώπινο νομικό πολιτισμό και θα έχει φυσικά εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε το αποτέλεσμα της.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}