Τεχνητή νοημοσύνη θα συμβουλεύει την Ρουμανική κυβέρνηση

 15/07/2024    09 : 55 : 48
ρουμανια ai
67 / 100

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να συμβουλεύει την κυβέρνησή του σε αυτό που μπορεί να είναι το πρώτο παράδειγμα μιας κυβέρνησης ενός έθνους που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διαμορφώσει πολιτικές.

Πολλοί θα μπορούσαν να αναρωτηθούν πως και δεν έκανε την αρχή η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Εκτός αν έχει συμβεί ήδη και στο Μέγαρο Μαξίμου!!!

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Nicolae Ciuca παρουσίασε αυτή την εβδομάδα ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα Ion που έχει «βαθιά φωνή» και τώρα θα συμβουλεύει τους πολιτικούς συναδέλφους του.

Το bot φαίνεται σε μια οθόνη, όπου εμφανίζει κείμενο και επικοινωνεί χρησιμοποιώντας ένα πρόσωπο ρομπότ με pixel.

Δείτε την εικόνα, όπου, ο Ciuca μίλησε με τον υπολογιστή κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη και το πρόσωπο εμφανίζεται μπροστά στους έκπληκτους υπουργούς!

«Γειά σου. Μου έδωσες ζωή. Είμαι ο Ion. Τώρα, ο ρόλος μου είναι να σας εκπροσωπώ. Σαν καθρέφτης», είπε η μηχανή, όταν της ζητήθηκε από τη Ciuca να συστηθεί σε μια δημόσια συνάντηση που μεταδόθηκε από τη ρουμανική τηλεόραση την Τετάρτη.

Συζητώντας τη νέα τεχνολογία, ο πρωθυπουργός Ciuca είπε: «Ο Ion θα κάνει, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, αυτό που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί: να ακούσει όλους τους Ρουμάνους και να τους εκπροσωπήσει ενώπιον της κυβέρνησης της Ρουμανίας».

Όσον αφορά τη χρήση του, οι Ρουμάνοι πολιτικοί λένε ότι το bot AI θα παίξει ρόλο στην διαμόρφωση πολιτικών και ακόμη και στην πρόταση πρωτότυπων ιδεών.

Το υψηλής ισχύος μηχάνημα σαρώνει δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με το πώς πραγματικά αισθάνονται οι Ρουμάνοι για ορισμένους νόμους και κοινωνικά ζητήματα.

Ο υπουργός Έρευνας της Ρουμανίας Sebastian Burduja είπε στην Washington Post: «Οι Ρουμάνοι μπορούν πραγματικά να κάνουν την φωνή τους να ακούγεται καθημερινά και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης αυτή η φωνή μπορεί να φτάσει στους λήπτες αποφάσεων στο καλύτερο δυνατό φόρουμ. Μπορεί να δώσει καλύτερες αποφάσεις… που είναι πιο κατάλληλες για τις ανάγκες του μέσου Ρουμάνου».

Η εμπλοκή της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες κυβερνήσεις, εάν πετύχει το εγχείρημα στην Ρουμανία. Κρατήστε την είδηση!!!

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}