Τα Panama Papers έστειλαν την Ατζανί στο σκαμνί!

Τρίτη 04/10/2023    05 : 43 : 30
ατζανι
65 / 100

Ιζαμπέλ Ατζανί: Ψευδείς φορολογικές δηλώσεις, ξέπλυμμα βρώμικου χρήματος και offshore

Ενώπιον του Δικαστηρίου του Παρισιού θα βρεθεί η Ιζαμπέλ Ατζανί κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι κατηγορίες σε βάρος της Ατζανί συνδέονται με τη μακρά έρευνα των ειδικών κλιμακίων για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος μετά τις αποκαλύψεις των Panama papers, έγγραφα στα οποία εμφανιζόταν το όνομα της Γαλλίδας ηθοποιού.

Η βραβευμένη ηθοποιός θα δικαστεί στις 19 Οκτωβρίου από το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Ηθοποιός και τραγουδίστρια, η 68χρονη σήμερα Ατζανί, κατηγορείται για εξαπάτηση των φορολογικών αρχών με την υποβολή ψευδών φορολογικών δηλώσεων τα έτη 2013, 2016 και 2017.

Κατηγορείται ότι απέκρυψε “μια δωρεά 2.000.000 ευρώ από τον Ντιάνγκα Ντιάγιε, υπό τη μορφή δανείου, κάτι που της επέτρεψε να αποφύγει φορολογία ύψους 1,2 εκατ. ευρώ”. Ο Μαμαντού Ντιάνγκα Ντιάνγιε είναι ένας ισχυρός Σενεγαλέζος επιχειρηματίας, πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής της Σενεγάλης (Cnoss) και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC). Είναι επίσης πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων (YOG), που έχουν προγραμματιστεί για το 2026 στη Σενεγάλη.

Κατηγορείται επίσης για εικονική δήλωση διαμονής στην Πορτογαλία, που της επέτρεψε “φοροαποφυγή ύψους 236.000 ευρώ”.

Η ηθοποιός θα δικαστεί και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για πράξεις που διαπράχθηκαν μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Πορτογαλίας το 2014. Φέρεται να “μετέφερε από αμερικανικό τραπεζικό λογαριασμό που δεν δηλώθηκε στην εφορία το ποσό των 119.000 ευρώ από offshore εταιρεία με άγνωστο πραγματικό ιδιοκτήτη, ποσό που προοριζόταν για επένδυση στην Πορτογαλία”.

Η έρευνα για τις αποκαλύψεις των Panama papers ξεκίνησε το 2016 φέρνοντας στο φως της επικαιρότητας πάρα πολλά ονόματα διασήμων από όλους τους χώρους -της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της τέχνης- ξεσκεπάζοντας ένα σύστημα φοροδιαφυγής μέσω τραπεζικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους. Η Γαλλίδα ηθοποίος Ιζαμπέλ Ατζανί αναφερόταν ως κάτοχος offshore εταιρείας δηλωμένης στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}