Τα cybertruck αντέχουν στο νερό

 24/04/2024    08 : 57 : 57
Tesla Cybertruck
71 / 100

Σε μία ειδική δοκιμή υποβλήθηκε το ηλεκτρικό αμερικανικό pickup το Tesla Cybertruck. Δείτε τι συνέβη…

Από όταν λανσαρίστηκε το Tesla Cybertruck, ο αμερικανικός Τύπος και οι άνθρωποι των ΗΠΑ γενικότερα, έχουν βαλθεί να βρίσκουν θέματα όσον αφορά στην κατασκευή και τις δυνατότητές του. Αυτή τη φορά όμως, σε μία σκληρή δοκιμή στην οποία υποβλήθηκε, ο Μασκ εν μέρει δικαιώθηκε.

Το κανάλι του YouTube, TechRax ολοκλήρωσε μία πολύ σκληρή δοκιμή για το Cybertruck, βάζοντάς το να διασχίσει βαθιά νερά.

Ο Μασκ είχε τονίσει περίπου έναν χρόνο πριν το λανσάρισμα του πολύκροτου μοντέλου, ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως «βάρκα» για ορισμένο χρόνο, διασχίζοντας μέχρι και θάλασσες με σχετικά υψηλή στάθμη νερού.

Το Cybertruck μπήκε σε Wade mode για τη δοκιμή, μία επιλογή που είναι διαθέσιμη μόνο αφότου ο χρήστης επιλέξει το προφίλ οδήγησης off-road.

Χάρη στο Wade mode, το pickup αντέχει έως και 30 λεπτά μέσα στο νερό χωρίς να βραχυκυκλώσει η μπαταρία. Μετά το πέρας αυτού του ορισμένου χρόνου όμως, σβήνει αυτόματα για να αποφύγει τη ζημιά.

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια, πως η εγγύηση της Tesla δεν καλύπτει οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο Cybertruck ενώ ο χρήστης είχε τη λειτουργία Wade mode.

Σε κάθε περίπτωση, το φουτουριστικό pickup βγήκε κυρίαρχο από αυτήν τη σκληρή δοκιμή. Όπως θα παρατηρήσετε και στο βίντεο, οι TechRax ξεκίνησαν από χαμηλή στάθμη νερού και έφτασαν να δοκιμάζουν αν περνάει από νερό που η στάθμη του ξεπερνούσε το ύψος της μάσκας!

Αποδείχθηκε περίτρανα τελικά, ότι το Cybertruck όχι απλά «δεν καταλαβαίνει», αλλά συνεχίζει απτόητο χωρίς να χάνει ισχύ.

Η μόνη αστοχία της δοκιμής αφορούσε δύο πλαστικά μέρη που μετακινήθηκαν από τη θέση τους και κυρίως, τους διακόπτες που ανοίγουν το κάλυμμα της καρότσας οι οποίοι έπαψαν να λειτουργούν.

Υποθέτουμε πως και άλλοι χρήστες θα προβούν σε παρόμοιες δοκιμές και θα ενημερώσουν εάν ο διακόπτης βραχυκυκλώνει όποτε το Cybertruck μπει βαθιά στο νερό ή αν αυτό ήταν απλά μία άτυχη στιγμή.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}