Τα παιχνίδια με τις τράπεζες, οι μπίζνες των Μπακοκαυμενάκηδων και η καταγγελία για την Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας

 19/06/2024    01 : 29 : 38
axianews 1
70 / 100

Τράπεζες: Προς τραπεζικό Big Bang ! Οι κεντρικοί σχεδιασμοί σε Alpha, Πειραιώς, οι υπεραξίες της Eurobank, το ενδιαφέρον της Εθνικής, το μάζεμα των μετοχών και οι νέοι μεγάλοι «παίκτες»!

Μπορεί να βρισκόμαστε στην κορύφωση του τουριστικού κύματος και της εξόδου από τις μεγαλουπόλεις για όπου υπάρχει δροσιά, αλλά κάποιοι εντός και εκτός χώρας, εκμεταλλευόμενοι και το κλίμα αποχής και ραστώνης γενικά και ειδικά από τις χρηματιστηριακές αγορές, πραγματοποιούν βήμα-βήμα στα σχέδιά τους.
Ειδικά τώρα στον τραπεζικό χώρο, οι κινήσεις που γίνονται από συγκεκριμένα κέντρα, προδίδουν ότι τα σχέδιά τους δεν είναι βραχύβια, ούτε αμιγώς επενδυτικού-κερδοσκοπικού σκοπού, αν και η συγκυρία σαφώς προσφέρεται και για την αποκόμιση σημαντικών κερδών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι Eurobank, Alpha, Πειραιώς κάποια στιγμή βρέθηκαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα των 0,70 – 0,74 ευρώ, κάπου εκεί έγιναν ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές και κάποια μικροπακέτα, πέραν των απλών συναλλαγών. Στη συνέχεια και αφού ο αρχικός στόχος επετεύχθη, η κάθε μετοχή κινήθηκε “αυτόνομα”, ανάλογα με τις εξελίξεις εκάστης και τις εταιρικές ανακοινώσεις της (αποτελεσμάτων, στόχων, συμφωνιών πώλησης κόκκινων δανείων κλπ). Θυμίζω μόνο ότι όταν η χρηματιστηριακή αγορά είχε τζίρο καθημερινά της τάξης των 80-90 εκατ. ευρώ, τα 30 και πλέον εκατ. ήταν μονίμως των τραπεζών.
Μετά το άλμα που πραγματοποίησαν και οι τρείς αυτές τράπεζες σε επίπεδα πάνω από το 1 ευρώ, ήρθε ένα νέο κύμα ρευστοποιήσεων, που επανέφερε τις τιμές και των τριών κάτω από το 1 ευρώ, πλησιάζοντας και πάλι τα επίπεδα του 0,71 – 0,75 ευρώ.

Τι ακολούθησε, γεγονός από το οποίο ορμώμενοι παράγοντες της αγοράς με βαθιά γνώση, καθώς και χρηματιστές, κάνουν λόγο για επικείμενες σοβαρές μετοχικές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον; Νέο come back και μάλιστα και οι τρείς μετοχές την ίδια περίοδο!

Για του λόγου το αληθές, δείτε τη διακύμανση των τριών αυτών τραπεζικών μετοχών σε εξαμηνιαία βάση!
– Alpha Bank: κατώτερη τιμή 0,73 – ανώτερη τιμή 1,456 ευρώ, τρέχουσα τιμή 0,91 ευρώ, συνολικός όγκος συναλλαγών 1.171.293.521 μετοχές, μακράν ο μεγαλύτερος των τριών τραπεζών
– Eurobank: κατώτερη 0,711 – ανώτερη 1,159 ευρώ, τρέχουσα τιμή 0,94 ευρώ, συνολικός εξαμηνιαίος όγκος συναλλαγών 855.551.766 μετοχές
– Πειραιώς: κατώτερη 0,71 – ανώτερη 1,723 ευρώ, τρέχουσα τιμή 0,9766 ευρώ, συνολικός όγκος εξαμήνου 385.722.217 μετοχές

Ενδιαφέρον αποκτά και η Εθνική

Εσχάτως, άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον και να κινείται και η μετοχή της Εθνικής τράπεζας, της οποίας τα αντίστοιχα νούμερα είναι τα ακόλουθα, για να έχετε πλήρη εικόνα: κατώτερη 2,541 – ανώτερη 4,115, τρέχουσα τιμή 3,162, συνολικός όγκος 6 μηνών 411.545.820 μετοχές
Τι, λοιπόν, σχεδιάζουν σε μεσοβραχυχρόνια βάση οι…ήσυχα επιθετικοί παίκτες, που μαζεύουν τα τρία τραπεζικά χαρτιά και μάλιστα με προτεραιότητες, αν δείτε ξανά τους όγκους συναλλαγών; Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες πηγές, αλλά και με πληροφορίες από τραπεζικά μεγαλοστελέχη, τα γνωστά funds που πρωτοστατούν σε αγορές, δεν τοποθετούνται μόνο για λογαριασμό τους.

Οι τοποθετήσεις τους έχουν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό και εκτιμάται ότι κινούνται και για λογαριασμό ισχυρών παικτών!

Οι οποίοι θέλουν και επιδιώκουν τραπεζική παρουσία στην Ελλάδα, για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν είναι της παρούσης. Το μόνο που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία είναι το γεγονός ότι στο όλο σχέδιο – γιατί για σχέδιο πρόκειται – εμπλέκονται και ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια και ονόματα, που θέλουν να έχουν λόγο στην επόμενη ημέρα της χώρας.

Αυτά, προς το παρόν, γιατί θα υπάρξουν σταδιακά πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στις τρεις συστημικές τράπεζες, ιδίως εν όψει κεφαλαιακών ενισχύσεων τους, που αναγκαστικά θα μετρηθούν” κουκιά”. Αλλά και εν όψει πώλησης από το ΤΧΣ των ποσοστών που κατέχει σε αυτές. Και μην απορείτε, που περιλαμβάνεται και η Eurobank, γιατί το Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, υπεραξίες ψάχνει και όταν τις βρει, θα αποχωρήσει. Στην δε Εθνική, το παιχνίδι θα παιχτεί διαφορετικά, γιατί το ποσοστό του 40% που κατέχει το ΤΧΣ θέτει εξ αντικειμένου διαφορετικά πεδία απόκτησης καταστατικής μειοψηφίας (ή και… κάτι παραπάνω). Ταύτα και μένω…

Η τριπλέτα Μπακοκαυμενάκηδων – Εξάρχου, η συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, το Due diligence, η νέα ανώνυμη καταγγελία στο ξέπλυμα και η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου!

Με αφορμή την αποκάλυψη του Radar ότι οι εφοπλιστές – εργολάβοι Μπακοκαυμενάκηδες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, σας ενημερώνουμε σχετικά:

1) Για να ξέρετε, όταν μιλάμε για Μπακοκαυμενάκηδες, θα πρέπει για την ακρίβεια του ρεπορτάζ να συμπληρώνουμε και τον Αλ. Εξάρχου! Οι πληροφορίες μου – που δεν διαψεύδονται – λένε πως ο επιτυχημένος δικηγόρος – μάνατζερ, που την ώρα τούτη έχει πάρει στους ώμους του την Ιντρακάτ, είναι μέσα σε όλα τα επικείμενα ντηλ των Αρκάδων εφοπλιστών και όλες τις δουλειές που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ποσοστό 20%!!! Σε απλά λόγια η μετοχική κατανομή σε όλες τις μπίζνες των τριών ανδρών διαμορφώνεται σε 40% ο Μπάκος, 40% ο Καυμενάκης, 20% ο Εξάρχου!

2) Όσον αφορά την υπόθεση της Συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχήμα Μπακοκαυμενάκηδων- Εξάρχου και Orasis fund του Τζώρτζ Έλιοτ, πραγματοποιούν ήδη την ώρα τούτη Due diligence προκειμένου να πιστοποιηθούν στην πράξη τα οικονομικά μεγέθη που προφορικά έχουν παρατεθεί, αλλά και να καταδειχθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση της τράπεζας και τα πιθανά ανοίγματα της.

3) Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει παρέμβει στην Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, όπου εξανάγκασε τον πρώην πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Χατζηγεωργίου (βουλευτή με το Ποτάμι παλαιότερα) και έχει στείλει την υπόθεση στην Αρχή για το ξέπλυμα, με αφορμή περίεργα εμβάσματα από χώρες των Βαλκανίων και ειδικότερα Ρουμανία και Βουλγαρία! Καθώς επίσης και μετά από καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, για χρηματοδοτήσεις φωτοβολταϊκών και άλλων ενεργειακών πάρκων, με υπερτιμολογήσεις και χωρίς να έχουν καταβάλει οι «επενδυτές» ίδια συμμετοχή!

4) Την ίδια ώρα απόλυτα ηλεγμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχει φτάσει νέα – ανώνυμη αυτή τη φορά- καταγγελία σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της εν λόγω Συνεταιριστικής τράπεζας, με πλούσια στοιχεία και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες όσον αφορά χρηματοδοτήσεις, σχέσεις με Βαλκάνια, περίεργους και «υπόπτους» επιχειρηματίες και άλλα πολλά, που εξετάζουν εξονυχιστικά οι Αρχές!

5) Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές με πλήρη γνώση της υπόθεσης, ο κλοιός στενεύει, απαιτούνται κεφάλαια για να μπουν στα ταμεία της Συνεταιριστικής τράπεζας και μάλιστα άμεσα. Αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για deadline μέχρι το τέλος του μήνα…

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}