Τα κυβερνητικά πρόστιμα είναι μόλις το 0,1% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων που «τιμωρήθηκαν»!!

 24/04/2024    10 : 51 : 45
προστιμα
70 / 100

Η κοροϊδία πάει σύννεφο από την κυβέρνηση για τα ζητήματα της ακρίβειας. Ετσι, χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής τα αποδεικτικά πληρωμής προστίμων που έχουν επιβληθεί σε διάφορες εταιρείες για …αθέμιτη κερδοφορία.

Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις το 2023 ανέρχονται σε 12,8 εκατ. ευρώ και από αυτά έχουν εισπραχθεί τα 10,1 εκατ. ευρώ. Και αυτό, πρόσθεσε, «είναι αποτρεπτικό για να επαναλάβουν αυτή την τακτική».

Μόνο που τα πρόστιμα αυτά είναι μόλις το 0,1% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων που «τιμωρήθηκαν»! Δηλαδή, μια «παρωνυχίδα» των όσων έχουν κερδίσει γδέρνοντας τον λαό.

Βέβαια, η κυβέρνηση έχει και εδώ συμπαραστάτη τη σοσιαλδημοκρατία, αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κατέθεσε τη «βολική» Ερώτηση για το εάν εισπράττονται ή όχι τα πρόστιμα, δίνοντας την καλύτερη πάσα στη ΝΔ να ξετυλίξει την προπαγάνδα της και ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει τον λαό από τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας.

Γιατί το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην (υπαρκτή) αισχροκέρδεια ορισμένων εταιρειών, αλλά στη λειτουργία της ίδιας της καπιταλιστικής αγοράς, που γίνεται με κριτήριο το μεγαλύτερο κέρδος, με τη στήριξη του κράτους και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, που στενάζουν από τα πανάκριβα αγαθά και τους εξοντωτικούς έμμεσους φόρους.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}