Τα κοράκια απειλούν τους δανειολήπτες: Ελάτε να ρυθμίσετε αλλιώς θα σας πάρουμε το σπίτι!

 29/09/2023    04 : 37 : 09
κορακια γυπες funds
62 / 100

Βγάλτε στην άκρη τα  παρακάτω παραμύθια περί moratoria και μη ανταπόκριση για ρύθμιση και πηγαίντε κατευθείαν στο ζουμί…Ότι ετοιμάζουν τσουνάμι πλειστηριασμών…και φυσικά δεν είναι μόλις 15.000 οι “μικροί” που θα πέσουν στα δίχτυα τους…Γι’αυτούς άλλωστε το παιχνίδι είναι win-win, αφού και ο Φορέας του Νέου Πτωχευτικού θα αρπάξει στην πράξη τα σπίτια των πάμπτωχων Ελλήνων…κάνοντάς τους νοικάρηδες! Εν ολίγοις πλιάτσικο…

Διαβάστε τι μεταδίδεται από το sofokleous10.gr :

«Οι εταιρείες διαχείρισης προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε άτυπα moratoria για τους μικρούς οφειλέτες με εμπορική αξία κατοικίας κάτω από 100.000 ευρώ. Μόλις το 40% όσων προσέγγισαν για ρύθμιση ανταποκρίθηκαν θετικά. Πλειστηριασμός ή Φορέας Ακινήτων η μόνη επιλογή για όσους δεν πληρώσουν την οφειλή τους.

Με τις εξελίξεις για τον Φορέα Ακινήτων του πτωχευτικού νόμου που ψηφίστηκε το 2020 να επιταχύνονται, όπως έγραψε το insider.gr, μετράει αντίστροφα πλέον ο χρόνος για τους ευάλωτους οφειλέτες προκειμένου να σώσουν το σπίτι τους από πλειστηριασμό. Όπως εκτιμούν οι servicers, πρόκειται για 15.000 οφειλέτες με μικρά δάνεια, μικρά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητα που αναπόφευκτα θα πέσουν στα δίχτυα των πλειστηριασμών, αν δεν μεριμνήσουν οι ίδιοι για δίχτυ προστασίας από την γκάμα εργαλείων που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση ή προσφέρουν οι χρηματοδοτικοί φορείς.

Οι πλειστηριασμοί έχουν μπει σε κανονική τροχιά και μετά το διάλειμμα του Αυγούστου όπως και αυτό κάποιων ημερών που επίκειται τον Οκτώβριο λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 24 Μαΐου του 2024, στην πλατφόρμα του eauction έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 204.617 πλειστηριασμοί, οι οποίοι αναρτήθηκαν μέχρι τις 4 Ιουλίου 2023. Μόνο για την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι 1.248 πλειστηριασμοί, οι οποίοι αναρτήθηκαν από τις 13 Ιανουαρίου 2023. Οι εφεξής πλειστηριασμοί θα αγγίξουν και τους ευάλωτους, οι οποίοι μέχρι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς άτυπης ασυλίας, κάτι που θα παύσει να ισχύει μόλις αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα ειδοποιητήρια κατάσχεσης.

Προκειμένου να προστατεύσουν τους ευάλωτους, οι εταιρείες διαχείρισης προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε άτυπα moratoria για τους μικρούς οφειλέτες με εμπορική αξία κατοικίας κάτω από 100.000 ευρώ. Παράλληλα, τους προσέγγισαν με επιστολές ακόμη και όταν είχε φτάσει το στάδιο της κατάσχεσης, καλώντας τους να ρυθμίσουν την οφειλή ή εφόσον είναι ευάλωτοι και πληρούν τα σχετικά κριτήρια να το δηλώσουν για να λάβουν προστασία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς των servicers στο insider.gr, μόνο το 40% των οφειλετών με μικρά ακίνητα ανταποκρίθηκαν θετικά και δρομολόγησαν μία λύση ρύθμισης, ενώ το 60% αγνόησαν την πρόσκληση. Οι τελευταίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι νομοτελειακά ή θα χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό ή μεγάλο μέρος αυτών θα καταλήξουν στον Φορέα Απόκτησης & Επαναμίσθωσης Ακινήτων του πτωχευτικού νόμου.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης προβληματίζονται σοβαρά από τη στάση που τηρούν όσοι (αυτο)χαρακτηρίζονται ευάλωτοι οφειλέτες, καθώς μόλις καμιά εκατοστή από αυτούς έχουν επιδιώξει να μπουν στο ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας (κρατική επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου) μέχρι την λειτουργία του Φορέα Ακινήτων, ενώ δεν ξεπερνούν τους 3.000 (από περίμετρο 30.000 δυνητικά ωφελούμενων) όσοι έχουν επιδιώξει να πάρουν το πρόγραμμα των τραπεζών για την επιδότηση του 50% της αύξησης της δόσης από την άνοδο των επιτοκίων.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με την επιλογή λύσεων που προσφέρονται, όποιος δεν αρπάξει την ευκαιρία να ρυθμίσει την οφειλή του, έρχεται πλέον αντιμέτωπος με την προοπτική του πλειστηριασμού. Προστασία υπό την έννοια της ολικής άφεσης χρέους δεν πρόκειται να έχουν ούτε οι μικρο – οφειλέτες εκτός και εάν λάβουν το πιστοποιητικό του ευάλωτου, ενταχθούν στο ενδιάμεσο καθεστώς και ακολούθως στον Φορέα Ακινήτων», αναφέρουν οι servicers στο insider.gr.

Χτυπώντας «καμπανάκι» στους μικρούς οφειλέτες, οι servicers σημειώνουν ότι πρόκειται για οφειλέτες με απλήρωτα δάνεια από το 2010, οι οποίοι συνεχίζουν όλα αυτά τα χρόνια να διαμένουν στην κατοικία τους, χωρίς την ίδια ώρα να επιβεβαιώνουν ότι δικαιούνται το καθεστώς του ευάλωτου, κάνοντας αποδοχή άρσης του φορολογικού απορρήτου τους. Συμπληρώνουν επίσης ότι από την στιγμή της κατάσχεσης μέχρι τον πλειστηριασμό μεσολαβούν οκτώ μήνες, διάστημα αρκετό για να προχωρήσει ένας οφειλέτης σε κάποια ρύθμιση της οφειλής του. Αν δε υπολογιστεί ο χρόνος από την καταγγελία του δανείου μέχρι τον πλειστηριασμό, μιλάμε για διάστημα τουλάχιστον 21 μηνών, χρόνος που δεν δικαιολογεί την απουσία δράσης για έναν οφειλέτη που θέλει ή να ρυθμίσει το δάνειό του ή να διεκδικήσει προστασία της πρώτης κατοικίας του, λαμβάνοντας το πιστοποιητικό του ευάλωτου.»

……………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}