Τα επώνυμα “σφυριά” που θα χτυπήσουν τον Οκτώβριο…

 19/06/2024    12 : 11 : 12
pleisthriasmoi 1
65 / 100

Με αρκετά… επώνυμα “σφυριά” θα συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί τον Οκτώβριο, με ένα μικρό διάλειμμα από τις 4 Οκτωβρίου και μέχρι τις 11 του μήνα, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Αργύρης Παπαργυρόπουλος
Ένα από τα “σφυριά” που ξεχωρίζουν είναι εκείνο που στρέφεται κατά του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ενός από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της κοσμικής Αθήνας, που άλλαξε τον “χάρτη” της νυχτερινής ζωής της πρωτεύουσας.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα €2.261.000. Το ποσό οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ανέρχεται σε €200.000, ενώ επισπεύδουσα είναι η doValue Greece.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, η περιοχή στην οποία εντάσσεται το ακίνητο είναι η περιοχή της Κάτω Γλυφάδας, δίπλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, σε πολύ κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. Είναι περιοχή πλήρως ανεπτυγμένη, οικιστική, με ως επί τω πλείστον κατοικίες συνήθους έως πολυτελούς κατασκευής.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο με μια μονοκατοικία που βρίσκεται στον Δήμο Γλυφάδας. Το οικόπεδο έχει έκταση 939 τ.μ. Επί του ανωτέρω οικοπέδου έχει ανεγερθεί μια κατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο.

Ελευθερουδάκης
Αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς βρίσκεται και η οικογένεια Ελευθερουδάκη, επτά χρόνια αφότου μπήκε το λουκέτο στο εμβληματικό κατάστημα της Πανεπιστημίου. Ακίνητα που ανήκουν στην Σοφία (Σοφίκα) και τη Μαρίνα Ελευθερουδάκη, οι οποίες εκπροσωπούν την τρίτη γενιά του ιστορικού εκδοτικού οίκου, παραμένουν στην δίνη των πλειστηριασμών. Η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, οι πτωτικές τάσεις που καταγράφουν το βιβλίο και οι έντυπες εκδόσεις και το τελειωτικό χτύπημα των capital controls το 2015, οδήγησαν την εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2016 να κλείσει και το τελευταίο κατάστημα, αυτό της Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας, ωστόσο, την επιχειρηματική της δραστηριότητα, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών για την οικογένεια Ελευθερουδάκη ξεκίνησε το 2020, όταν βρέθηκε στο στόχαστρο το αρχοντικό της στις Σπέτσες. Στην συνέχεια, το κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασε το ακίνητο της οικογένειας στο Ψυχικό. Συγκεκριμένα, για τις 25 Μαΐου 2022 είχε προγραμματιστεί σειρά πλειστηριασμών σε βάρος της Σοφίκας, της Μαρίνας και της Βιργινίας Ελευθερουδάκη για ιδιοκτησίες τους επί του ακινήτου στην περιοχή του Ψυχικού, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί ανεστάλησαν.

Παρ’ όλα αυτά, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα, με την διαδικασία να επαναπρογραμματίζεται για τις 28 Ιουνίου 2023, ωστόσο ο πλειστηριασμός ανεστάλη εκ νέου, λόγω των εκλογών. Έτσι, εφόσον δεν υπάρξει κίνηση για την αποτροπή του, έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για τις 18 Οκτωβρίου 2023. Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα δύο διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στην ιδιοκτησία της Σοφίας και της Μαρίνας Ελευθερουδάκη. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες εντοπίζονται σε μια οικοδομή, η οποία έχει κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 731,25 τ.μ. και βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό. Ειδικότερα, σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στη Σοφία Ελευθερουδάκη, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 457.900 ευρώ, κι ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στη Μαρίνα Ελευθερουδάκη, με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στις 444.500 ευρώ. Επίσης, ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει και ένα δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου, το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου κάθε μία από αυτές.

Ελληνική Υφαντουργία
Ένα βαρύ “σφυρί” που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο αφορά το εργοστάσιο της Ελληνικής Υφαντουργίας, της γνωστής οικογένειας Ακκά, στα Γιαννιτσά. Η Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε. ιδρύθηκε το 1974 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποτε αποτέλεσε μία από τις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής denim στην Ευρώπη και την μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα. Το 1994 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ενώ στις 22 Ιανουαρίου 2001, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης η συγχώνευση των εταιρειών “Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε.”, “Εκκοκκιστήρια Μακεδονίας Α.Ε.” και “Ήλιος-Ten Cate Α.Ε.” µε απορρόφηση της δεύτερης και τρίτης εταιρείας από την πρώτη

Η Εταιρεία συμμετείχε σε τρεις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα: “Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας Α.Β.Ε.Ε.”, η οποία ιδρύθηκε στις 30 ∆εκεµβρίου 1999, “Kλωστήρια Κιλκίς A.E.”, η οποία ιδρύθηκε στις 2 Ιουλίου 2001 και οι οποίες υποστήριζαν την καθετοποιηµένη δοµή του Οµίλου, και “Ελληνική Ενεργειακή A.E.” που ιδρύθηκε στις 22 Μαΐου 2007 µε κύριο σκοπό την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η Ελληνική Υφαντουργεία ενημέρωσε το Χρηματιστήριο ότι έπαυσε την λειτουργία της. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, “η εταιρεία από το 2012 είχε συνάψει με τις πιστώτριες τράπεζες συμφωνία χρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης οφειλών, για τις υφιστάμενες δανειακές συμβάσεις. Στη συμφωνία αυτή προβλεπόταν ότι η οριστική σύμβαση αναδιάρθρωσης θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2013, με ταυτόχρονη επίδειξη ανοχής ‘standstill’ για την μη καταγγελία των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων για το διάστημα αυτό. Στην περίοδο από το 2012 μέχρι και σήμερα μεσολάβησε μεταξύ άλλων και η καταστροφική πλημμύρα τον Φεβρουάριο του 2013, που έπληξε την κύρια παραγωγική μονάδα της μητρικής και είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει έκτοτε η εταιρεία να ανακάμψει, έχοντας υποστεί σημαντικές υλικές ζημίες και απώλεια πελατών (…) Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης, τελικά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για την μητρική εταιρεία, αναφορικά με την ρύθμιση των δανειακών της υποχρεώσεων (…) Η εταιρεία δεν ασκεί καμία δραστηριότητα και ως εκ τούτου δεν απασχολεί πλέον εργαζομένους (…). Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι εφικτή η επαναδραστηριοποίηση της λειτουργίας της εταιρείας, και κατ’ επέκταση, δεν είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της”.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση του 2015, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου είχε μειωθεί στα 2,64 εκατ. ευρώ (6,38 εκατ. το 2014), με ζημίες 11,8 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 119,6 εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή της υφαντουργίας στην βιομηχανική παραγωγή της χώρας έχει υποχωρήσει, ενώ μια σειρά από δραματικές μεταβολές στο διεθνές περιβάλλον, όπως η παγκοσμιοποίηση και ο έντονος και αθέμιτος ανταγωνισμός από ασιατικές χώρες με χαμηλότερα κόστη εργασίας, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Με την οικονομική κρίση της Ελλάδας, τα πράγματα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον κλάδο, με πολλές βιομηχανίες να μην μπορούν να αντέξουν το βάρος και να βάζουν “λουκέτο” στα εργοστάσιά τους. Σημειωτέον πως ο όμιλος Ακκά έχει δει και άλλα ακίνητά του στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με τις εγκαταστάσεις της Κλωστήρια Κιλκίς στη Νέα Σάντα να έχουν αλλάξει χέρια.

Ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023 είναι διπλός, έχει επισπεύδουσα την ΕΛΙΝΟΙΛ και συνολική τιμή πρώτης προσφοράς τα 5.123.000 ευρώ. Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός αφορά το εργοστάσιο (κλωστοϋφαντουργείο) της Ελληνικής Υφαντουργίας που βρίσκεται στο 42ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Παραλίμνης, της κτηματικής περιοχής Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας και συγκεκριμένα:

– μια οριζόντια ιδιοκτησία εμβαδού 2.291,98 τ.μ., που αποτελεί την επέκταση παλιού βαφείου, με τιμή εκκίνησης τα 573.000 ευρώ

– μια οριζόντια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 26.764,84 τ.μ., που αποτελεί το κτίριο του κυρίως εργοστασίου (κλωστοϋφαντουργείο), με τιμή εκκίνησης τα 4.550.000 ευρώ.

Carouzos
Ένα ακόμη ακίνητο της Carouzos Real Estate βγαίνει σε πλειστηριασμό -σε ένα νέο επεισόδιο που σχετίζεται με το λεγόμενο σκάνδαλο “Καρούζος Gate”, με κεντρικά πρόσωπα τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Συγκεκριμένα, στις 25 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για ένα μεγάλο ακίνητο στην Κρήτη, με επισπεύδουσα την Άλφα Τράπεζα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.280.000 ευρώ, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 100 χιλ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αφορά ειδικότερα την πλήρη, αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή επί του ποσοστού 100% ενός οικοπέδου, άρτιου και οικοδομήσιμου, που έχει έκταση 6.553,20τ.μ. και βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης του Ηρακλείου και στην πρόσφατη επέκταση αυτού, Πολεοδομική Ενότητα “Κορώνη – Μασταμπάς – Θέρισσος – Δειλινά”, επί των οδών Χριστομιχάλη, Ξυλούρη, 1869 και Κουνάβων.

Αλκυονίς
Ξανά στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εμφανίστηκε, εν τω μεταξύ, και το ξενοδοχείο 2 αστέρων “Αλκυονίς” στον Ωρωπό, με τιμή εκκίνησης τα 2,8 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου και έχει επισπεύδουσα την Intrum. Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε έκταση 4.051 τ.μ. Στην σημερινή του κατάσταση, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 86 δωμάτια, με 158 κλίνες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.080,42 τ.μ.

……………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}