Τα “επώνυμα” ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί μέσα στον Ιούλιο

 29/09/2023    02 : 30 : 53
πλειστηριασμοι1
70 / 100

Ανεβαίνει το… “θερμόμετρο” των πλειστηριασμών τον Ιούλιο, καθώς μια σειρά από μεγάλα και “επώνυμα” ακίνητα είναι προγραμματισμένο να βρεθούν αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Το σπίτι του Ανδρέα Μικρούτσικου

Η αρχή γίνεται αυτή την εβδομάδα με τον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί στις 5 Ιουλίου για το σπίτι του γνωστού παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου στην Κηφισιά. Ο πλειστηριασμός έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα €355.000, ενώ αφορά μια διώροφη κατοικία, η οποία έχει συνολική επιφάνεια 160,90 τ.μ. Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται σε €200.000. Θυμίζεται ότι ο κ. Μικρούτσικος έχει χάσει επίσης σε πλειστηριασμό ένα σπίτι του στην Μήλο.

Τα “επώνυμα” ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί μέσα στον Ιούλιο

Τρία σφυριά για την οικογένεια Μαμιδάκη

Τρία σφυριά έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο για μέλη της γνωστής οικογένειας Μαμιδάκη.

Ειδικότερα, στις 12 Ιουλίου αναμένεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπο με το σφυρί το διατηρητέο κτίριο της Μαρίας-Ελένης (Μαριλένας) Μαμιδάκη στα Πατήσια, καθώς ο πρώτος πλειστηριασμός είχε ματαιωθεί ελλείψει πλειοδοτών. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 900.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα τετραώροφο κτίσμα, το οποίο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφάνειας 316,19 τ.μ., που εντοπίζεται στην περιοχή των Πατησίων και πιο συγκεκριμένα επί των οδών Δροσοπούλου 88 και Ίμβρου 13. Να σημειωθεί ότι ολόκληρο το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο το 1999.

Για τις 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί επίσης πλειστηριασμός για ακίνητο της Ελένης Μαμιδάκη, του Γεωργίου και της Χρυσούλας, στο Πόρτο Χέλι. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στη θέση “Μετόχι” και έχει τιμή πρώτης προσφοράς τις 465.000 ευρώ.

Η Ελένη Μαμιδάκη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί στις 26 Ιουλίου, όταν έχει προγραμματιστεί να πλειστηριαστεί ακίνητό της στο Καστρί. Η αρχική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στο 1.015.136 ευρώ.

Νέο σφυρί για τον Γλου

Στις 12 Ιουλίου αναμένεται να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί η κατοικία του Γεώργιου Γλου στην Καστέλλα. Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 329,14 τ.μ., με πρόσοψη επί της λεωφόρου Παπαναστασίου, στο οποίο έχει κατασκευαστεί μια μονοκατοικία 4 επιπέδων με συνολική επιφάνεια 620 τ.μ. και ανεπρόκοπτη θέα προς το Σαρωνικό κόλπο. Η τιμή πρώτης προσφοράς παραμένει στα 3,3 εκατ. ευρώ.

Διπλό σφυρί για τον Παναγιώτη Ψυχάρη

Αντιμέτωπος με διπλό σφυρί θα βρεθεί αντιμέτωπος στις 19 Ιουλίου ο Παναγιώτης Ψυχάρης, γιος του δημοσιογράφου και εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Αυγούστου του 2022 και συνέδεσε το όνομα και την επαγγελματική του πορεία με τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη.

Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για την κατοικία του κ. Ψυχάρη στο Ψυχικό. Το ακίνητο θα αναμετρηθεί εκ νέου με το σφυρί με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει πέσει στα 1,92 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο, το οποίο αποτελείται από δύο κατοικίες, οι οποίες κατασκευάστηκαν σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 3.400 τ.μ., στη θέση Ψυχικό του δήμου Φιλοθέης.

Εκτός από το σπίτι στο Ψυχικό, την ίδια ημερομηνία έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό και η κατοικία του Παναγιώτη Ψυχάρη στην Αράχωβα.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορά αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο στην Αράχωβα Βοιωτίας, στη θέση Κουκουβάγιες, επιφάνειας 5.992,49 τ.μ. Ο πλειστηριασμός έχει τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Το Στούντιο Άλφα

Για τις 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί -εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για να αποτραπεί η διαδικασία-να εκποιηθούν ηλεκτρονικά οι εγκαταστάσεις των Στούντιο Άλφα στο Μαρούσι. Τα Στούντιο Άλφα αποτελούν αναμφίβολα ένα σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, καθώς στις εγκαταστάσεις τους έχουν γυριστεί, κατά καιρούς, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που έχουν μείνει στην ιστορία. Ο πλειστηριασμός έχει τιμή εκκίνησης το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

Ο εξοπλισμός της Ελληνικά Σωληνουργεία

Για τις 12 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί άλλος ένας πλειστηριασμός που συνδέεται με την οικογένεια Εμφιετζόγλου. Ειδικότερα, ο νέος πλειστηριασμός αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Ελληνικά Σωληνουργεία Α.Ε., της οποίας το ακίνητο στη Χαλκίδα άλλαξε χέρια πέρυσι. Η συνολική τιμή εκκίνησης έχει διαμορφωθεί στα 1.607.000 ευρώ. Η ιστορική βιομηχανία έλκει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1960 ενώ για αρκετά χρόνια λειτουργούσε κάτω από τη διοίκηση της οικογένειας Τσαούσογλου. Κατά τη δεκαετία του 1980 πέρασε στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου και εντάχθηκε στους κόλπους της Μηχανικής. Αν και κατέγραφε ικανοποιητικές πωλήσεις, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν τα Ελληνικά Σωληνουργεία σε δεινή θέση και οικονομικό αδιέξοδο.

Η Ελένη Καλύμνιου και η Ριβιέρα

Στις 14 Ιουλίου αναμένεται να ξαναχτυπήσει το σφυρί για ακίνητο της Ελένης Καλύμνιου, συζύγου και κληρονόμου του αποθανόντα Γαβριήλ Καλύμνιου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών, μέσω της εταιρείας του Ριβιέρα Κτηματική και Κατασκευαστική. Ο Γαβριήλ Καλύμνιος είχε συμπεριληφθεί πριν από χρόνια στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς έχει βρεθεί στο παρελθόν και η εταιρεία Ριβιέρα. Ο νέος πλειστηριασμός έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.380.000 ευρώ, ενώ αφορά ακίνητο στην Κηφισιά, σε περιοχή πολύ καλής εμπορικότητας.

Κοντοβερός, Palmie Bistro και Κέντρο Αθηνών

Αντιμέτωπη με έναν ακόμη πλειστηριασμό για τις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο θα βρεθεί η εταιρεία Κοντοβερός – Freskot. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου 2023, με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς, στα 4.902.508,99 ευρώ.

Επιπλέον, άλλο ένα σφυρί έχει προγραμματιστεί για το ακίνητο της Palmie Bistro του Γιώργου Κουτρουλιά στο Κεφαλάρι, αφού οι προηγούμενοι τρεις ολοκληρώθηκαν χωρίς πλειοδότη. Ο νέος πλειστηριασμός έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα €2,925 εκατ. To κατάστημα εντοπίζεται σε μια πολυώροφη οικοδομή στην πλατεία Κεφαλαρίου, έχει επιφάνεια 351,5 τ.μ. καθώς και μια αποθήκη στο πρώτο υπόγειο, επίσης, επιφάνειας 351,5 τ.μ.

Με το σφυρί θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπο και το δημοφιλές κέντρο διασκέδασης “Κέντρο Αθηνών”. Πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό, καθώς έχουν προηγηθεί άλλοι δύο, που όμως ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το 33,33% του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί στις 516.800 ευρώ, από 646.000 ευρώ προηγουμένως. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου και στρέφεται εναντίον της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας.

Τα γνωστά ξενοδοχεία

Μέσα στον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί να πλειστηριαστούν και γνωστά ξενοδοχεία.

Για τις 5 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί “σφυριά” για το 4άστερο ξενοδοχείο Sunshine Crete Village, που ανήκει στην εταιρεία Πεζάκι Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις, η οποία συνδέεται με τις δραστηριότητες του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη, για το ξενοδοχείο Άρνη στην Καρδίτσα, με τον πλειστηριασμό να στρέφεται κατά του Απόστολου Αλεξόπουλου, ιδρυτή και προέδρου της τεχνικής εταιρείας Δομοτεχνική, αλλά και για το ξενοδοχείο 2 αστέρων Αλκυονίς στον Ωρωπό.

Στις 12 Ιουλίου αναμένεται να αναμετρηθούν με το ηλεκτρονικό σφυρί το 3στερο ξενοδοχείο Hotel Stefania στην Αμάρυνθο Ευβοίας, το 4άστερο Skiathos Club Hotel στη Σκιάθο και το συγκρότημα δωματίων Sunny Hill Studios στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Στις 26 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το ξενοδοχείο 3 αστέρων Astros Beach Boutique Hotel, που βρίσκεται στην κοινότητα Παράλιου Άστρους, ενώ για τις 28 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το Lesse Hotel στην Χαλκιδική.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}