«Τέλος» οι ταβέρνες για τους Έλληνες

Κυριακή 09/12/2023    01 : 25 : 11
ταβερνα
63 / 100

Οι Έλληνες καταναλωτές “κόβουν” την ταβέρνα και το ρίχνουν στο delivery . Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, το delivery έχει αυξηθεί περίπου κατά 10% σε σχέση με το 2022, ενώ η κίνηση στα καταστήματα το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχει μειωθεί κατά 35,8% σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης.

«Το πρώτο πράγμα που κόβει ο κόσμος όταν ζορίζεται οικονομικά είναι η ψυχαγωγία. Στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές οι επισκέψεις των πελατών έχουν περιοριστεί κατά 15% – 20%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και το 70%. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ότι η εστίαση αντιμετωπίζει προβλήματα είναι ότι γεγονός ότι τα μαγαζιά αλλάζουν συνέχεια χέρια» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-μπαρ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.

Ποια είναι η εικόνα στην Αθήνα
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στην Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων Αττικής, Γιάννη Δαβερώνη, δηλώνουν μόνο οι τουριστικές περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας όπως και το παραλιακό μέτωπο.

«Μέχρι να ξεσπάσει η παγκόσμια υγειονομική κρίση το 2020, υπήρχε μια ροή, υπήρχε κόσμος στα μαγαζιά μας. Από την πανδημία και μετά άρχισε να δουλεύει πολύ το delivery και συνεχίζει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς» επισημαίνει στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” o κ. Δαβερώνης, προσθέτοντας ότι τα εστιατόρια πλέον έχουν κόσμο μόνο τα Σαββατοκύριακα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης δηλώνει ότι πέρα από τον Σεπτέμβριο που τo delivery παρουσιάζει παραδοσιακά μια μικρή κάμψη λόγω των αυξημένων εξόδων, οι παραγγελίες κινούνται παραπάνω από ικανοποιητικά με αυξητικούς ρυθμούς.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}