Συνεχίζονται οι “φάπες” στον Ευμορφίδη για το αυθαίρετο στην Ακρόπολη

 16/07/2024    02 : 21 : 48
ευμορφιδης 1
70 / 100

Δικαστική ψυχρολουσία Ευμορφίδη – Μπλε Κέδρου για το ξενοδοχείο

Άσχημα τα… μαντάτα από το δικαστικό πεδίο για την Μπλε Κέδρος και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για το περίφημο ξενοδοχείο της Coco-Mat στην περιοχή της Ακρόπολης. Όπως πληροφορείται η στήλη τη Πέμπτη εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση-ανακοπή της εταιρείας που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή των προστίμων.

Από το newmoney.gr

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Δόμησης του δήμου Αθηναίων ανέρχονται συνολικά σε 6 εκατ. ευρώ και… κάτι ψιλά. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέγερσης είναι 4,06 εκατ. ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης 2,03 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο λοιπόν απέρριψε την αίτηση της εταιρείας, συμφερόντων των αδελφών Ευμορφίδη, καθώς δεν πείστηκε από την επιχειρηματολογία της.

Πάντως ο δικαστικός αγώνας αναμένεται μακρύς και δύσκολος, ενώ θα προσθέταμε και… αμφιβόλου αποτελέσματος. Και αυτό γιατί, όπως όλα δείχνουν, τελικά η Μπλε Κέδρος δύσκολα θα αποφύγει να… πάει ταμείο για να πληρώσει τα πρόστιμα.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι από πλευράς του δήμου Αθηναίων έχει τεθεί «κόκκινη γραμμή» σε σχέση με τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ενδεικτικό της αποφασιστικής στάσης του δήμου είναι άλλωστε και το γεγονός ότι επέλεξε να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο ο ομότιμος καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος, δηλαδή ένας από τους καλύτερους νομικούς της χώρας.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}