Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί αδιάκοπα: Στο σφυρί ακόμη 2 πρώτες κατοικίες

 15/07/2024    08 : 59 : 29
Πλειστηριασμοι2
66 / 100

Δύο ευάλωτοι άνθρωποι χάνουν τις κατοικίες τους

H απανθρωπιά κατά των δανειοληπτών συνεχίζεται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μάλιστα σε βάρος ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε απόγνωση βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ένας 51χρονος καρκινοπαθής, πατέρας δύο παιδιών, ενώ άλλος, καρδιοπαθής χαμηλοσυνταξιούχος δάσκαλος, βλέπει σήμερα(σ.σ. Παρασκευή) το σπίτι του να βγαίνει στο σφυρί!

Ο Πέτρος Κουλελάκης από το Κορδελιό, πατέρας δύο παιδιών, με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία 85%), ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά κινδυνεύοντας να μείνει άστεγος, παρά τη διάθεση αλληλεγγύης συγγενών και φίλων που κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν. Βλέπετε, οι τράπεζες και τα funds δεν έχουν καμία διάθεση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης όταν πρόκειται για χρήμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παναγιώτη Γεωργιάδη, ο 51χρονος καρκινοπαθής «έμπλεξε» όταν μπήκε εγγυητής εντελώς εκβιαστικά από τον εργοδότη του σε ένα επιχειρηματικό δάνειο εταιρείας στην οποία εργαζόταν και μετά έκλεισε! Για 40 χιλιάδες ευρώ του ζητούν τώρα 97 χιλιάδες με τα πανωτόκια… Παρά την προσπάθεια κάποιας λογικής ρύθμισης που έκανε, έχουν βάλει «στο μάτι» το σπιτάκι του των 54 τετραγωνικών στη δυτική Θεσσαλονίκη.

«Η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 23 χιλιάδες ευρώ. Ο εντολέας μου δανείστηκε δεξιά-αριστερά από συγγενείς και φίλους και συγκέντρωσε 20 χιλιάδες ευρώ τα οποία πρότεινε να τους δώσει για να κλείσει το χρέος. Ομως εκείνοι τον είχαν δήθεν στη διαπραγμάτευση, του αντιπρότειναν κάποιες δόσεις για όλη την υποτιθέμενη οφειλή και τον καθυστερούσαν, ενώ από πίσω δούλευαν τον πλειστηριασμό. Ξεκάθαρα ο σκοπός τους ήταν να του πάρουν το σπίτι», τόνισε στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος του. Μάλιστα, επειδή το ακίνητο είναι καταχωρισμένο λάθος στο Κτηματολόγιο και φαίνεται ένα τμήμα του σπιτιού της αδελφής του, έβγαλαν στο σφυρί και το δικό της μισό σπίτι! Να σημειωθεί ότι οι διαταγές πληρωμής που έβγαιναν για το χρέος του 51χρονου καρκινοπαθή δεν κοινοποιούνταν στον ίδιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα. Οταν ήρθε στα χέρια του η κατασχετήρια έκθεση του σπιτιού του (και μέρους της οικίας της αδελφής του) ήταν πια πολύ αργά.

Εκατοντάδες άνθρωποι σαν τον Πέτρο Κουλελάκη βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των τραπεζών και των funds που αγοράζουν «κόκκινα» δάνεια και για μερικές χιλιάδες ευρώ βγάζουν στο «σφυρί» σπίτια ευάλωτων, φτωχών ανθρώπων. Η πρώτη κατοικία και η προστασία της από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αποτελεί στις μέρες μας ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, ωστόσο μετά το τέλος του νόμου Κατσέλη οι δανειολήπτες δεν έχουν κανένα πραγματικό όπλο προστασίας.

Ο δάσκαλος
Ανάλογη και η περίπτωση χαμηλοσυνταξιούχου δασκάλου από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το σπίτι του οποίου εκπλειστηριάζεται σήμερα(σ.σ. Παρασκευή). Χθες(σ.σ. Πέμπτη), δεκάδες αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Λέοντος Σοφού, αλλά ματαίως.

Ο άνθρωπος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, απειλείται με απώλεια της πρώτης κατοικίας του λόγω στεγαστικού δανείου 84 χιλιάδων ευρώ. Κι αυτό, ενώ έχει υποστεί μείωση της σύνταξής του κατά 50% τα χρόνια των μνημονίων. Παράλληλα υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση καρδιάς, μια εγχείρηση στομάχου και μια εγχείρηση χολής. Ομως θέλουν να του πάρουν το σπίτι!

«Βρέθηκα εδώ για να σταθούμε πλάι στον συνάδελφό μας συνταξιούχο δάσκαλο, ώστε να μην περάσει ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας του. Θα συμπαρασταθούμε με όλο το εργατικό κίνημα, με όλα τα σωματεία για να μη γίνει αυτός ο πλειστηριασμός, να μην πάει στα χέρια τραπεζίτη κανένα σπίτι εργαζόμενου και συνταξιούχου», δήλωσε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Θεσσαλονίκης, Απόστολος Σκούφας.

«Τράπεζες και funds συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος που έχει κυβερνήσει, ώστε να βάζουν χέρι στη λαϊκή περιουσία, την περιουσία χαμηλοσυνταξιούχων, εργαζομένων και μακροχρόνια ανέργων», σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Μπρανίκας. Από χθες(σ.σ. Πέμπτη) έως και τις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέσα σε πέντε βδομάδες περίπου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 5.004 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, πολλοί εκ των οποίων αφορούν πρώτες κατοικίες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τη διαδικασία έχουν κινήσει funds που έχουν εξαγοράσει «κόκκινα» δάνεια έναντι πινακίου φακής.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}