Συνεχίζονται οι μπίζνες των funds με το πρασίνισμα των κόκκινων δανείων

 29/05/2023    03 : 02 : 07
κοκκινα δανεια 1
63 / 100

Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή αγοράς χαρτοφυλακίου δανείων της Cepal από την Optima bank

Μεταδίδει το capital.gr

Την ολοκλήρωση της πρώτης στην Ελλάδα συναλλαγής στη δευτερογενή αγορά που αφορά σε χαρτοφυλάκιο ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, τα οποία πλέον επιστρέφουν στο τραπεζικό σύστημα, ανακοίνωσαν Optima bank και Cepal.

Η συναλλαγή επιτρέπει σε επιχειρήσεις να έχουν ξανά πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και να προχωρήσουν τα νέα τους επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, σημειώνει η Optima σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: Η Cepal, με εξειδίκευση στην εύρεση λύσεων για τους οφειλέτες, ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναδιάρθρωση των δανείων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή τους στο τραπεζικό σύστημα.

Η Optima bank, που πρωτοστατεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αξιολόγησε θετικά την προοπτική αυτών των επιχειρήσεων, που άφησαν πίσω τους τα δύσκολα και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, και επένδυσε σε αυτές και τη δυναμική τους. Μέσα από αυτή την κίνηση η Optima bank τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περαιτέρω τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα συμμετοχής στα υφιστάμενα και μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο κ. Πάρις Οικονόμου, Head of Wholesale Banking της Optima bank δήλωσε σχετικά: “H Optima bank συνεχίζει να πρωτοπορεί, αυτή τη φορά ως η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ενσωματώνει πακέτο ενήμερων πλέον δανείων από τη δευτερογενή αγορά στο χαρτοφυλάκιό της. Στόχος μας είναι να είμαστε η τράπεζα αναφοράς στη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις με βιώσιμα επενδυτικά σχέδια να επανενταχθούν στο τραπεζικό σύστημα”.

Ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal, σημείωσε σχετικά: “Η ολοκλήρωση του Project Rebound, της πρώτης συναλλαγής του είδους της στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στις επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα στο παρελθόν και τη δέσμευσή μας για την εύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων, για τους δανειολήπτες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επανέλθουν σε υγιή βάση στο τραπεζικό σύστημα”.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}