Συνεχίζεται το σκάνδαλο με το Ελληνικό: Ακόμα να ξοφλήσει ο Λάτσης όταν κάνει μπίζνες εκατομμυρίων στην υγειά των κορόιδων

 24/09/2023    07 : 29 : 17
λατσης ελληνικο
64 / 100

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Hellinikon Global I S.A., θυγατρική της Lamda Development, πραγματοποίησε την καταβολή της δεύτερης δόσης Πιστούμενου Τιμήματος, ύψους 166,65 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των ενεργειών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.». Με την πληρωμή της δεύτερης δόσης έχει καταβληθεί πλέον το 51% του συνολικού τιμήματος, το οποίο ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί στις 25 Ιουνίου 2021 το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON GLOBAL I S.A., σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Κατά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ. Συνολικά, λοιπόν, έχει καταβληθεί το ποσό των 466,65 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πάντως πως -όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου- τα έσοδα από τις προπωλήσεις από τον Riviera Tower, τα οικόπεδα για βίλες, καθώς και τα Cove Residences στο Ελληνικό θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ στο τέλος του χρόνου, από το σύνολο των 1,1 δισ. ευρώ που θα εισπραχθούν με την παράδοση των κατοικιών, δίνοντας ισχυρή ρευστότητα στην εταιρεία.

ΠΗΓΗ

Αγόρασε τζάμπα και ακόμα να πληρώσει ο Λάτσης…

ΛΑΤΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Την ίδια ώρα κάνει και μαζεύει προκαταβολές εκατομμυρίων…Πάντα στην υγειά των κορόιδων…

Προσέξτε τι μεταδίδεται μέσω ot.gr

«Σημειώνεται ότι οι 310 κατοικίες που είχαν προβλεφθεί να κατασκευαστούν μέχρι το 2026, όπως είπε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Lamda ο CEO κ. Οδυσσέας Αθανασίου, έχουν στο σύνολο τους πουληθεί πριν καλά, καλά ανεγερθούν. Η εισηγμένη έχει ήδη εισπράξει προκαταβολές 300 εκ. ευρώ και στο τέλος του χρόνου τα ποσά που θα μπουν στα ταμεία της ανέρχονται σε 700 εκ. ευρώ.

Μάλιστα η εταιρεία προγραμματίζει την ανέγερση και 1.000 νέων κατοικιών που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους πολίτες.»

Ενώ όλη η μπίζνα γίνεται με τα λεφτά των τραπεζών που ανακεφαλαιοποίησες εσύ κορόιδο Έλληνα φορολογούμενε…

Διάβασε τι μεταδίδει πάλι το ot.gr

«Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη επικαιροποίησε με τις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της πρώτης φάσης του έργου.

Έτσι εξοικονόμησε 173 εκ. ευρώ καθώς η παλιά χρηματοδότηση προέβλεπε το δανεισμό συνολικού ύψους 1,117 δισ. ευρώ και με τη νέα σύμβαση απαιτούνται ποσά 944 εκ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Lamda Development η νέα χρηματοδότηση προβλέπει 120 έναντι 394 εκ. ευρώ για τις οικιστικές αναπτύξεις, έργα υποδομών και άλλες αναπτύξεις.

Για τα έργα του Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria θα χρειαστεί 575 έναντι 515 εκ. ευρώ και για την κάλυψη των δαπανών ΦΠΑ 249 από 205 εκ. ευρώ.

Μέχρι και το ΦΠΑ θα το πληρώσει με δανεικά από τις ανακεφαλαιοποιημένες από σένα τράπεζες…Τόπιασες  πως γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα κοροιδάρα;; Καλή ψήφο…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}