Συνεχίζεται το πλιάτσικο στον Τουρισμό: Ακόμα 3 ξενοδοχεία στο σφυρί!

Πέμπτη 06/12/2023    04 : 14 : 15
πλειστηριασμοι ηλεκτρονικοι
64 / 100

Τρία βαριά ξενοδοχειακά “σφυριά” έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την περασμένη εβδομάδα – σε μία ακόμη ένδειξη ότι ο κλάδος στην Ελλάδα δυσκολεύεται να ανακάμψει από τις διαδοχικές κρίσεις που έπληξαν τη χώρα μας, με αποκορύφωμα το “πάγωμα” του τουρισμού στη διάρκεια της πανδημίας.

Το “Rex Hotel” στην Καλαμάτα

Το πιο ακριβό “σφυρί” αφορά το ξενοδοχείο 4 αστέρων “Rex Hotel” στην Καλαμάτα. Ο πλειστηριασμός –εάν δεν υπάρξει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας– έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024 και έχει επισπεύδουσα την Cepal.

Το ξενοδοχείο δεν είναι καινούριο στην πλατφόρμα, καθώς είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2020, με τη διαδικασία να τίθεται τότε σε αναστολή. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, βγήκε τελικά στο “σφυρί”, με την τιμή εκκίνησης να έχει διορθωθεί στα 5.401.419 ευρώ. Από τότε βρέθηκε κι άλλες φορές στο “στόχαστρο” αλλά η διαδικασία ανεστάλη σε όλες τις περιπτώσεις.

Έτσι, τώρα επανέρχεται, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει, ωστόσο, “ψαλιδιστεί” στα 2.372.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται επί της οδού Αριστομένους 26, σε απόστασης περίπου 100 μ. από την “Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου”, η οποία είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Σε μικρή απόσταση από την πλατεία στεγάζονται τα δικαστήρια και η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στην πλατεία διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις.

Το ξενοδοχείο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 497,00 τ.μ. Είναι ένα 5ώροφο κτίριο με υπόγειο και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.062,68 τ.μ., κατασκευής του 1899. Περιλαμβάνει 44 δωμάτια (6 μονόκλινα, 36 δίκλινα και 2 σουίτες).

Το “Liberty” στο Μεσολόγγι

Μια νέα προσθήκη στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι το ξενοδοχείο 3 αστέρων “Liberty” στο Μεσολόγγι, δυναμικότητας 128 δωματίων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 41 και Θυσίας.

Ο εν λόγω πλειστηριασμός, εάν δεν υπάρξει αναστολή της διαδικασίας, έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου 2024 και έχει επισπεύδουσα τη Cepal. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Το “Ακταίον” στην Κατερίνη

Το τρίτο “σφυρί” αφορά το ξενοδοχείο 2 αστέρων “Ακταίον” στην Κατερίνη, το οποίο είχε βρεθεί και στο παρελθόν στην πλατφόρμα, αλλά η διαδικασία είχε ανασταλεί. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2023, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 1.030.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο εντοπίζεται στην περιοχή Παραλία Κατερίνης. Η τοποθεσία βρίσκεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Κατερίνης και είναι οικισμός παραθαλάσσιος που εξελίχθηκε σε σημαντικό τουριστικό κέντρο με ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν παλαιά πολυώροφα κτίρια, με χρήση ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, ανακαινισμένων ριζικά κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ τα περισσότερα ισόγεια έχουν χρήση καταστημάτων.

Το κτίριο είναι τετραώροφο, ενώ το ξενοδοχείο, βάσει σήματος λειτουργίας του ΕΟΤ, είναι δυναμικότητας 30 δωματίων – 66 κλινών (24 δίκλινα και 6 τρίκλινα).

Γίνεται μνεία ότι το όλο κτίριο ανακαινίσθηκε το 2008 με τη διατήρηση μόνο του φέροντα οργανισμού, περιμετρικής τοιχοποιίας και την εκ νέου διαμόρφωση των χώρων, που το καθιστά σχετικά νεόδμητο.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}