Συνεχίζεται η “σφαγή” εργαζομένων: Η Yahoo απολύει περισσότερο από το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού της

 20/07/2024    06 : 29 : 47
Yahoo scaled
68 / 100

Η Yahoo έγινε ο πιο πρόσφατος τεχνολογικός γίγαντας που ανακοίνωσε μεγάλες απολύσεις, καθώς βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του τμήματος τεχνολογίας διαφήμισης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να απολύσει περισσότερο από το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, επηρεάζοντας σχεδόν τους μισούς υπαλλήλους στον τομέα της τεχνολογίας διαφημίσεων της Yahoo έως το τέλος του έτους -συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 1.000 εργαζομένων αυτήν την εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jim Lanzone, ανέφερε στο Axios ότι οι απολύσεις δεν οφείλονται στις οικονομικές προκλήσεις, αλλά στις στρατηγικές αλλαγές στη διαφημιστική μονάδα Yahoo for Business της εταιρείας, η οποία, όπως λέει, δεν είναι κερδοφόρα.

Η κίνηση έρχεται καθώς πολλοί διαφημιστές έχουν μειώσει τους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ ως απάντηση στα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την ύφεση.

Με την ανακοίνωση της Πέμπτης, η Yahoo είναι η τελευταία σε μια σειρά εταιρειών τεχνολογίας που ανακοινώνει απολύσεις, εξαλείφοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας που πληρώνουν συνολικά 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η Yahoo εξαγοράστηκε από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Apollo Global Management για 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, μαζί με τον άλλοτε αντίπαλο της, την AOL.

Σε συνδυασμό, αναφέρει η Axios, οι δύο εταιρείες πραγματοποίησαν περισσότερες από 30 εξαγορές τεχνολογίας διαφημίσεων που χρονολογούνται περισσότερο από μια δεκαετία από τη στιγμή που η Verizon εξαγόρασε τις δύο εταιρείες το 2015 και το 2017, αντίστοιχα.

Η Verizon ήλπιζε να αξιοποιήσει τα τεράστια σύνολα δεδομένων των δύο εταιρειών και τις εξαγορασμένες επιχειρήσεις τεχνολογίας διαφημίσεων για να δημιουργήσει μια ενοποιημένη πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Google ή τη Meta (τότε το Facebook). Αλλά αυτός ο στόχος δεν υλοποιήθηκε ποτέ, είπε ο Lanzone, προσθέτοντας: «Πολλοί πόροι πήγαιναν σε αυτό το ενοποιημένο stack χωρίς επιστροφή. Αυτό ήταν ένα μακροχρόνιο ζήτημα με κάθε παραλλαγή αυτής της εταιρείας… που έπρεπε να λυθεί τελικά».

Υπό την ηγεσία του Lanzone, η εταιρεία θα κλείσει τώρα ένα μέρος της διαφημιστικής της επιχείρησης που ονομάζεται SSP —ή πλατφόρμα από την πλευρά της προσφοράς— που βοηθά τους ψηφιακούς εκδότες να πωλούν αυτοματοποιημένες διαφημίσεις σε διάφορες πλατφόρμες.

Θα κλείσει επίσης την εγγενή διαφημιστική πλατφόρμα της, που ονομάζεται Gemini, και αντ’ αυτού θα αξιοποιήσει τη νεοσύστατη συνεργασία της με τον διαφημιστικό κολοσσό Taboola για να πουλάει εγγενή διαφήμιση στις δικές της πλατφόρμες.

Ταυτόχρονα, η Yahoo θα διπλασιάσει μέρος της διαφημιστικής της επιχείρησης που ονομάζεται DSP, ή πλατφόρμα ζήτησης, η οποία βοηθά τους διαφημιστές να αγοράζουν διαφημίσεις με αυτοματοποιημένο τρόπο σε πολλούς ιστότοπους. Η εταιρεία θα εξορθολογίσει αυτή την επιχείρηση ώστε να επικεντρωθεί στην πώληση διαφημιζόμενων σε επιχειρήσεις του Fortune 500 και σε λογαριασμούς premium, είπε ο Lanzone.

Για να το κάνει αυτό, η Yahoo θα δημιουργήσει μια ομάδα πωλήσεων διαφημίσεων premium για τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν και διαχειρίζεται η ίδια, όπως το Yahoo Sports, το Yahoo News, το Yahoo Mail και το Yahoo Finance. Το νέο εγχείρημα θα ονομάζεται Yahoo Advertising.

«Αυτές οι κινήσεις έχουν σκοπό να απλοποιήσουν και να ενισχύσουν τα καλά μέρη της επιχείρησης, ενώ τα υπόλοιπα θα κλείσουν», είπε ο Lanzone.

Οι πρόσφατες απολύσεις τεχνολογίας έπληξαν περισσότερο τους υψηλά αμειβόμενους ειδικευμένους εργαζόμενους, καθώς οι εταιρείες που εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας έπρεπε να μειώσουν το κόστος για να προετοιμαστούν για μια οικονομική επιβράδυνση.

Οι εταιρείες με γνώμονα την τεχνολογία απέκοψαν περισσότερους από 150.000 εργαζομένους πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Layoffs.fyi, το οποίο παρακολουθεί τις απολύσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν στα μέσα ενημέρωσης και τις εκδόσεις εταιρειών.

Σε μόλις επτά μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 70.000: Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Salesforce, HP και Twitter.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}