Συνεχίζεται η απάτη: Ακόμα ένα αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα

Τρίτη 04/10/2023    05 : 28 : 53
αυτοκινητα
65 / 100

Ακόμα ένας αγοραστής μεταχειρισμένου που διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο που έχει στα χέρια του δεν αναγράφει τα πραγματικά χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι το απόλυτο όργιο θράσους του επιτηδείου εμπόρου.

Αυτοί, εκτός από την διαφαινόμενη εξαπάτηση που κάνουν (δείτε το παρακάτω video) προς τον πελάτη τους, αμαυρώνουν και τον υπόλοιπο κλάδο εμπορίας οχημάτων, η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται με τημιότητα και ηθική. Μάλιστα οι τίμιοι έμποροι χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους απατεώνες, αφού οι επιτήδειοι πουλάνε τα ίδια αυτοκίνητα, σε πιο χαμηλές τιμές, έχοντας γυρίσει τα χιλιόμετρα…

Το video που δημοσιοποιήθηκε από λογαριασμό στο Tik Tok τα λέει όλα! Σε έλεγχο που του έγινε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα πραγματικά χιλιόμετρα που έβγαλε το πρόγραμμα διασταύρωσης του ιστορικού είναι σχεδόν 654.000, ενώ στο κοντέρ αναγράφονται 227.000 χιλιόμετρα.

Δείτε το απίστευτο video:

Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, το φαινόμενο της γυρίσματος των χιλιομέτρων -κυρίως- σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα, αποτελεί ένα πρόβλημα που ανησυχεί τόσο τους αγοραστές όσο και τις αρχές. Οι αγοραστές, ελκυόμενοι από την προοπτική της αγοράς ενός αυτοκινήτου με λιγότερα χιλιόμετρα και πιο οικονομικά, μπορεί να αγοράσουν αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρή χρήση και φθορά.

Αυτό το πρόβλημα οφείλεται σε πωλητές που μειώνουν απατηλά τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων με σκοπό να αυξήσουν την αξία τους στην αγορά. Αυτή η πρακτική, πέρα από την εξαπάτηση των αγοραστών, δημιουργεί και σημαντικά ζητήματα ασφαλείας, καθώς ένα αυτοκίνητο με πολλά γυρισμένα χιλιόμετρα μπορεί να χρειάζεται ανακαίνιση ή αντικατάσταση ορισμένων σημαντικών εξαρτημάτων.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο με διάφορους τρόπους…

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2019, για παράδειγμα, η κυβέρνηση με Υπουργική Απόφαση αποφάσισε μια σημαντική αλλαγή: όταν εντοπιζόταν ότι το ελεγχόμενο όχημα έχει δεχθεί παραποίηση στα χιλιόμετρα, ο έλεγχος σταματούσε και ο ιδιοκτήτης είχε την υποχρέωση να διορθώσει το οδόμετρο εντός 20 ημερών και στη συνέχεια έπρεπε να προσέλθει ξανά για επανέλεγχο​​.

Αυτό θα υποχρεωθεί να κάνει και ο ιδιοκτήτης του παραπάνω αυτοκινήτου, χάνοντας πολλά χρήματα από την αξία του…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}