Συνελήφθησαν αστυνομικοί που φυλούσαν Vip βίλες γνωστών επιχειρηματιών

 23/06/2024    07 : 45 : 48
συλληψη
66 / 100

Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν και ακόμα τρεις ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, γιατί φέρονται να φυλούσαν παράνομα βίλες γνωστών επιχειρηματιών στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eidiseis, η βίλα στην οποία έκαναν εφτάωρες βάρδιες οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς ανήκει σε γνωστό Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τεράστια επένδυση στο νησί στο χώρο της εστίασης. Η δεύτερη βίλα, στην οποία φέρεται να έκανε βάρδια ο έκτος αστυνομικός, ανήκει σε φαρμακοβιομήχανο.

Παρακολουθούσαν τα κινητά τους
Οι «αδιάφθοροι» παρακολουθούσαν επί τρεις μήνες τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκόμενων αστυνομικών, κατόπιν έκδοσης σχετικών βουλευμάτων. Από τους έξι αστυνομικούς οι δύο είναι δόκιμοι, ενώ δύο βρίσκονταν σε άδεια ανατροφής τέκνου. Οι τρεις από τους έξι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ ακόμα τρεις ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Ο Γερμανός επιχειρηματίας, το σπίτι του οποίου φυλασσόταν, δεν εξακριβώθηκε εάν γνώριζε ή όχι ότι οι αστυνομικοί έκαναν παρανόμως βάρδια στη βίλα του. Έτσι, δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα. Το ίδιο και ο φαρμακοβιομήχανος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί, στην Αθήνα και σε νησί των Κυκλάδων, για παροχή υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιωτική οικία.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 3 αστυνομικοί, που υπηρετούν στο ίδιο νησί.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν, τις πρωινές ώρες της 13 Αυγούστου 2023, στην Αθήνα και σε νησί των Κυκλάδων, όπου υπηρετούν, τρεις αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο Δόκιμοι Αστυφύλακες, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης ιδιωτικής οικίας του νησιού, παραβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα καθήκοντά τους.

Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω τυγχάνουν ακόμα τρεις αστυνομικοί, που επίσης υπηρετούν στο ίδιο νησί.

Έκαναν βάρδιες στους επιχειρηματίες αντί στην υπηρεσία τους
Για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητάς τους, προηγήθηκε αρμόδια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία καθώς και το αποδεικτικό υλικό που ανέκυψε στο πλαίσιο της προανάκρισης και της φυσικής επιτήρησης.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}