Συνάντηση Σταϊκούρα-τραπεζιτών: Από τα μπινελίκια στα όλα…«μέλι-γάλα»

 17/04/2024    08 : 55 : 53
σταικουρας
69 / 100

Συνεχίζεται η απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος των δανειοληπτών…

Οι αντοχές του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος απέναντι στην παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση τραπεζών σε ΗΠΑ και Ελβετία, αλλά και τα επιτόκια αποτέλεσαν το «κυρίως μενού» στη νέα συνάντηση που είχαν οι τραπεζίτες με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταικούρα.

Μεταδίδει το protothema.gr

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μπορεί οι επίμαχες συναντήσεις να έχουν καθιερωθεί το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αποδίδεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, εντούτοις η σημερινή πραγματοποιείται σε μία περίοδο, όπου οι τράπεζες βρίσκονται εκ νέου στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους.

Η κατάρρευση των τραπεζών σε ΗΠΑ και Ελβετία ξύπνησε μνήμες από το 2008, προκαλώντας αναταράξεις στις αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, δεν ήταν δυνατόν να μην επιχειρηθεί μία γενικότερη επισκόπηση της κατάστασης, αν και, όπως ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας έχει πολλάκις τις τελευταίες ημέρες διαμηνύσει, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση εν συγκρίσει με το παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και τα επιτόκια, με τους τραπεζίτες να υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον των δανειοληπτών στο πρόγραμμα επιδότησης που θα καλύπτει το 50% της αύξησης της δόσης λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι πρώτες επιδοτήσεις θα καταβληθούν εντός του Απριλίου, επιτρέποντας στους δανειολήπτες να… μοιραστούν κατά το ήμισυ την επιβάρυνση για τους επόμενους 12 μήνες.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}