Στο σφυρί 13 ακίνητα βγάζει η Attica Bank

 29/09/2023    03 : 52 : 52
attica bank 550x343 1
67 / 100

Συνεχίζεται το ξεπούλημα της ιδιοκτησίας, καθώς τώρα οι τράπεζες φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να… ξεπουλήσουν την ιδιοκτησία που μάζεψαν μέσω των πλειστηριασμών. Έτσι, τώρα βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα που είχαν παλιότερα περιέλθει στην ιδιοκτησία τους.

Αφού λήστεψαν τα σπίτια των νοικοκυριών, αποκτώντας χιλιάδες ακίνητα κοψοχρονιά, μέσω των περιβόητων πλειστηριασμών, τώρα τα βγάζουν ξανά στο… σφυρί! Με το πρόσχημα της «αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου», οι τράπεζες ξεκινούν την εκ νέου πώληση των κατοικιών που απέκτησαν.

Τελευταία εξέλιξη, η Attica Bank, η οποία προχωρά στην εξυγίανση και αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, καθώς, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η αγορά real estate στη χώρα μας καταγράφει ιδιαίτερη δυναμική, ενώ και οι προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα θετικές.

Σε πρώτη φάση η Attica Bank διαθέτει 13 ακίνητα ιδιοκτησίας της, κυρίως κατοικίες και καταστήματα, προς πώληση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Βόλο, Γιαννιτσά κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προκηρύξει διαγωνισμό με κλειστές προσφορές και κριτήριο επιλογής την υψηλότερη προσφερόμενη τιμή.

Δεν είναι η μόνη τράπεζα
Να σημειωθεί, όμως, ότι η Attica Bank, δεν είναι η μόνη τράπεζα. Πρωτοπόρες, οι λεγόμενες «συστημικές τράπεζες», οι οποίες έχουν αναλάβει πλέον κανονικά ρόλο μεσίτη. Αφού αγόρασαν κοψοχρονιά τα σπίτια τώρα τα μοσχοπωλούν βγάζοντάς τα στο σφυρί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φιλοξενούνται στις πλατφόρμες των τραπεζών Εθνική, Eurobank και Alpha πάνω από 3.700 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα διατίθενται αυτή την στιγμή προς πώληση, ενώ μακρύς είναι ο κατάλογος και των ακινήτων που προωθούνται προς διάθεση μέσω πλειστηριασμών είτε από τις τράπεζες είτε από τις εταιρείες διαχείρισης.

Εκτός από τις πωλήσεις ακινήτων ενδιαφέρον έχει και η διάθεση προς ενοικίαση, που προωθείται από την Alpha Bank και την Eurobank σε αντίθεση με την Εθνική τράπεζα και την τράπεζα Πειραιώς που προς το παρόν επικεντρώνονται στις πωλήσεις.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}