Στο σφυρί σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις

 29/05/2023    04 : 13 : 28
πλειστηριασμοι1
68 / 100

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έχει προγραμματιστεί πλήθος πλειστηριασμών σημαντικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Η συνολική τιμή εκκίνησης των δέκα μεγαλύτερων ακινήτων ανέρχεται περίπου στα 39 εκατ. ευρώ. Κάποια από τα βιομηχανικά ακίνητα έχουν ιδιαιτερότητες για αυτό και βγαίνουν δεύτερη ή τρίτη φορά σε πλειστηριασμό καθώς δεν προσέλκυσαν ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Από τα στοιχεία για την πρώτη δεκάδα, με βάση την αξία των ακινήτων, προκύπτει πως οι περισσότεροι πλειστηριασμοί αφορούν τον κλάδο των τροφίμων, με δεύτερη την κλωστοϋφαντουργία. Γεωγραφικά οι πλειστηριασμοί κατανέμονται εξίσου με πέντε πλειστηριασμούς στην Βόρεια Ελλάδα και πέντε στη Νότια Ελλάδα.

Στις 25 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τα «Κλωστήρια Θράκης» της οικογένειας Ακκά, με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 5.468.333,34 ευρώ. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές του 1998, είναι εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής και θεωρείται ένα από τα τελειότερα κλωστήρια βάμβακος στον κόσμο. Οι προσπάθειες εξυγίανσης της επιχείρησης δεν ευοδώθηκαν, έτσι το ακίνητο «βγαίνει» σε πλειστηριασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον αναμένεται να δείξει η Olcese-Ferrari. Πρόκειται για μια ιταλική εταιρεία η οποία έχει συνεργαστεί χρόνια με τα «Κλωστήρια Θράκης» και η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εξειδικευμένων νημάτων στην Ευρώπη.

Στο σφυρί βγαίνουν στις 22 Φεβρουαρίου εγκαταστάσεις της «Ζούρας Φαρμ» μονάδας εκτροφής ορνίθων στην Αλεξανδρούπολη, με την τιμή 1ης προσφοράς να είναι 4.882.568 ευρώ. Δύο μέρες μετά, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για παραγωγική μονάδα και μηχανολογικό εξοπλισμό της εταιρείας κατεψυγμένων ψαριών «Κοντοβέρος» στον Ασπρόπυργο, με την αρχική τιμή τα 4.275.454 ευρώ. Στις8 Μαρτίου «έρχεται» πλειστηριασμός και για εγκαταστάσεις της «Αφοί Παπαγιαννάκη Συστήματα Ηλεκτροστατικής Βαφής» στη Θήβα, με τιμή 1ης Προσφοράς 4.000.000 ευρώ.

Στις 15 Φεβρουαρίου βγαίνει εκ νέου στο σφυρί το βιομηχανικό συγκρότημα της «Τεξαπρέτ» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με την τιμή της 1ης προσφοράς να ανέρχεται σε3.935.808 ευρώ. Η δραστηριότητα της εταιρείας, αφορά την χημικοτεχνική επεξεργασία προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας.

Στις 18 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός εγκαταστάσεων για τα «Κλωστήρια Πλεκτήρια Αθηνών» στις Αχαρνές, με τιμή 1ης προσφοράς 3.500.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα στο σφυρί βγαίνουν και εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αλλατίνη» με τιμή εκκίνησης τα 3.204.500 ευρώ, για το 50% της βιομηχανικής εγκατάστασης της εταιρείας, που βρίσκεται στην περιοχή Ντεπώ της Θεσσαλονίκης.

Στις 16 Μαρτίου «έρχεται» πλειστηριασμός για εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Βιοχαρτική» στον Ασπρόπυργο, η οποία βρίσκεται σε πτώχευση από το 2019, με την τιμή 1ης προσφοράς του πλειστηριασμού να ανέρχεται σε 3.204.000 ευρώ. Στις 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της Μεταλλοβιομηχανίας «Πέτσιος και Υιοί», γνωστή ως SPIDER στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, με τιμή εκκίνησης τα 3.167.000 ευρώ.

Τέλος στο σφυρί βγαίνουν στις 26 Απριλίου και εγκαταστάσεις από τα «Ψυγεία Ταΰγετος», στον Πειραιά, με τιμή εκκίνησης τις 3.100.000 ευρώ. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1961 προσφέροντας υπηρεσίες logistics στους πελάτες της με ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}