Στο σφυρί η κατοικία του εφοπλιστή Απόστολου Βεντούρη στη Γλυφάδα

 23/06/2024    08 : 39 : 24
βεντουρης
63 / 100

Στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών βρίσκεται ο Απόστολος Βεντούρης, μέλος της γνωστής οικογένειας Βεντούρη με μακρά και πλούσια παράδοση στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Ο πλειστηριασμός, εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή του, έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2023, έχει ιδιώτη επισπεύδουσα και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 395 χιλ. ευρώ.

Το ποσό για το οποίο πραγματοποιήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται σε 50.000 ευρώ. Όπως σημειώνεται, αυτό “αποτελεί μέρος του επιταχθέντος ποσού με την ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την είσπραξη του υπολοίπου με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλο πλειστηριασμό και ταυτόχρονη δήλωση ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων”.

Το ακίνητο

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή της Γλυφάδας και συγκεκριμένα επί της οδού Αγίου Γερασίμου. Πρόκειται για διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα (ενιαίος χώρος) διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό, w.c., έναν εξώστη προς τον πλαϊνό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και έναν εξώστη προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Έχει επιφάνεια 132,10 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 100/1000 εξ ’αδιαιρέτου.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Λεωφόρο Ποσειδώνος, το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, το Δημαρχείο και το Γκόλφ του Δήμου Γλυφάδας. Σε ό,τι αφορά την συγκοινωνία εξυπηρετείται από τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς από πολλές γραμμές λεωφορείων. Πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλη ζήτηση και υψηλές αξίες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Διαμάχες

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Βεντούρης είναι γιος του Κωνσταντίνου Βεντούρη, που απεβίωσε το 2010. Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε στην Κίμωλο το 1927. Το 1957 στράφηκε στον εφοπλισμό μέσω της αγοράς του μικρού φορτηγού πλοίου “Κίμωλος”. Μέσω της εταιρείας του άρχισε να διαχειρίζεται μικρά φορτηγά πλοία και σύντομα δημιούργησε μικρό στόλο με πλοία αυτού του τύπου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κωνσταντίνος Βεντούρης αποφάσισε να επεκταθεί και στην ακτοπλοΐα. Την περίοδο αυτή, στην επιχείρηση αρχίζει να εισέρχεται και η δεύτερη γενιά της οικογένειας, οι γιοι του Γεώργιος, Αντώνιος, Ευάγγελος και Απόστολος. Το 1987, και ενώ με την ακτοπλοΐα ασχολούνται τα παιδιά του, ο ίδιος επανέρχεται στη διαχείριση φορτηγών πλοίων.

Τα μέλη της Οικογένειας Βεντούρη έχουν απασχολήσει στο παρελθόν με δικαστικές διαμάχες για περιουσιακά ζητήματα, ενώ ο Απόστολος Βεντούρης έχει βρεθεί σε μια διαμάχη πλειστηριασμών με τον αδερφό του Χαράλαμπο. Τον Ιούλιο του 2021, σε πλειστηριασμό που είχε επισπεύδοντα τον Χαράλαμπο Βεντούρη, άλλαξαν χέρια δύο ακίνητα του Απόστολου Βεντούρη στην Κίμωλο.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}