Στη φυλακή Σεν Ζιλ η Καϊλή. Γίνεται λόγος για μίζες τουλάχιστον 2.000.000€. Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα

 02/03/2024    07 : 56 : 58
καιλη
70 / 100

Προφυλακισμένη είναι η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, μετά την έρευνα των Αρχών για την υπόθεση απάτης και διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, κατά την οποία βρέθηκαν στο σπίτι της σακούλες με μεγάλο ποσό μετρητών.

Η βελγική δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατηγορίες  η οποία, με τους τρεις συγκατηγορούμενούς της έχει οδηγηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις φυλακές Σεν Ζιλ. Οι φυλακές έχουν τον ρόλο κέντρου κράτησης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ εκεί είχε οδηγηθεί μετά τη σύλληψή του και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Η στάση των βελγικών δικαστικών Αρχών σύμφωνα με το Mega, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή, καθώς επιδεικνύουν μηδενική ανοχή σε θέματα οικονομικών απατών.

Η δίκη για το σκάνδαλο θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή μελών της οικογενείας της και του συζύγου της προχωρά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ο επικεφαλής της αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κ. Καϊλή που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρείες, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες.

Η δέσμευση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις τράπεζες, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσιες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Καϊλή: Η ΕΥΠ, η συμμετοχή Κυπρίων και η μίζα των 2 εκατ.

Η «Εύα» δεν αμάρτησε για 600.000 ευρώ (η 160.000 σύμφωνα με χθεσινοβραδυνές πληροφορίες) όσα μετρητά λέγεται ότι βρέθηκαν στο σπίτι της, όπως άλλωστε και η Βιβλική συνονόματη της δεν εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο για… ένα μήλο.

Οι πληροφορίες μου από τη Βελγική πρωτεύουσα, όσον αφορά στο σκέλος των μετρητών» κάνουν λόγο για 1,5 με 2 εκατ. Ευρώ τουλάχιστον.

Προς το παρόν βέβαια τα πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα, και το μέτρημα ακόμη συνεχίζεται.

Κατά συνέπεια είναι κάπως πρόωρο να αποφανθούν οι διωκτικές αρχές για το ακριβές μέγεθος της δωροδοκίας ή του ξεπλύματος.

Μια που αναφέρθηκα στις διωκτικές αρχές, στις Βρυξέλλες ακούγεται εντόνως – τουλάχιστον έτσι μου μετέφεραν οι πηγές μου εκεί – ότι για την έρευνα της υπόθεσης είχε ζητηθεί εδώ και καιρό η συνδρομή της ΕΥΠ.

Να σας θυμίσω ότι το όνομα της Καιλή συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ονομάτων που φαίνεται να είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Μην ζητάτε όμως διαλόγους και άλλα τέτοια πιπεράτα , διότι ο Wiseman δεν «κλέβει» το ψωμί των συναδέλφων.

Τώρα όσον αφορά στην κυρίως έρευνα που διεξάγουν οι Βελγικές Αρχές, όπως μου λένε έχει επεκταθεί εκτός Ελλάδος και Ιταλίας, στην μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Μου ανέφεραν ότι στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου και στα στέκια όπου λειτουργούν τα οργανωμένα λόμπι, ακούγονται εντόνως τα ονόματα δύο κορυφαίων Κύπριων πολιτικών.

Επίσης μην παραξενευτείτε αν η έρευνα επεκταθεί, αν δεν έχει γίνει ήδη, και προς το Λονδίνο.

Η υπόθεση είναι πολύ μεγάλη για να έχει μείνει απέξω η Βρετανική πρωτεύουσα στην οποία άλλωστε έχουν έντονη παρουσία επιχειρηματίες και λομπίστες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη είμαστε στην αρχή και όπως αντιλαμβάνεστε η πορεία θα εξαρτηθεί από την στάση που θα τηρήσουν οι συλληφθέντες και το κατά πόσο θα θελήσουν αν συνεργαστούν με τις Αρχές.

Ο ρόλος της «πασπαρτού» Εύας και οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι
Πάντως καλού κακού κάποιοι διαδικτυακοί «φίλοι» της Εύας ήδη έχουν αρχίσει να “κατεβάζουν” τις κοινές τους φωτογραφίες από τα social media.

Μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι οικονομικών sites.

Βέβαια οι δημοσιογράφοι αυτοί κάνουν και άλλες δουλειές εκτός από το να γράφουν για οικονομικά.

Όπως για παράδειγμα lobbing.

Εκτός από αυτά όμως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε εάν ο ρόλος της Εύας στο ευρωκοινοβούλιο ήταν ένα “πασπαρτού” για να ανοίγουν οι πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού σε ελληνικούς συνδέσμους με επιρροή.

Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι χρησιμοποιούσαν το «πασπαρτού» Εύα να τους κάνει lobbing, όπως λένε τις τελευταίες ώρες πηγές του WISEMAN.

Πάντως την περίοδο 2012-2014 υπήρξε σύμβουλος επικοινωνίας και δημόσιων και εξωτερικών υποθέσεων σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ώρες θα ακούσουμε για τραπεζώματα, μυστικές συναντήσεις κλπ. κλπ.

Δεν ξέρω εάν οι Βέλγοι θα ανακαλύψουν και ροή ρήματος σε αμιγώς ελληνικές υποθέσεις….

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}