Στην Ελλάδα συνεχίζονται οι μπίζνες με τα κόκκινα δάνεια

 29/09/2023    04 : 10 : 14
Intrum Hellas
66 / 100

Τελική ευθεία για το deal των 500 εκατ. της INTRUM

Στην Ευρώπη δεν κινείται φύλλο στην αγορά των κόκκινων δανείων. Η άνοδος των επιτοκίων και η ανάγκη να αναχρηματοδοτηθούν συναλλαγές που είναι ήδη στα χαρτοφυλάκια των βασικών παικτών, πάγωσαν την αγορά.

Από το newmoney.gr

Με την άποψη αυτή συμφωνεί ο Γ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος ως Global Head of Servicing της Intrum έχει εικόνα πώς κινείται η αγορά των NPLs σε 20 χώρες. Όπως λέει χαρακτηριστικά “η ελληνική αγορά είναι από τις ελάχιστες που κινούνται και μπορούν να τραβήξουν μεγάλες συναλλαγές”.

Η Intrum είναι στην τελική ευθεία για να προχωρήσει τη σύνθετη συναλλαγή (ύψους περίπου 2,5 δισ.) Hermes. Πρόκειται για επτά διαφορετικά χαρτοφυλάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το καθένα, καθώς άλλα έχουν δάνεια με εξασφαλίσεις, άλλα χωρίς, αλλά μόνον επιχειρηματικά δάνεια, άλλα δάνεια λιανικής κ.λπ. τα οποία βγήκαν ταυτόχρονα στην αγορά και απευθύνθηκαν σε διαφορετικούς επενδυτές.

Στην Ιntrum συγκέντρωσαν μη δεσμευτικές προσφορές από πέντε διαφορετικά fund, ενώ τελευταία προστέθηκε κι ένας 6ος παίκτης. Πρόκειται για αξιόπιστα funds υψηλού κύρους, ορισμένα από τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκτίμηση του Γ. Γεωργακόπουλου είναι τώρα πως θα πουληθούν στα 6 funds και τα 7 χαρτοφυλάκια του project Hermes, καθώς μέσα στο Φθινόπωρο θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Σημειώστε πως η εκτίμηση είναι ότι το τίμημα για τα 7 χαρτοφυλάκια θα κινηθεί στην περιοχή των 500 εκατ. ευρώ.

Μια ακόμη απόδειξη για την κινητικότητα της ελληνικής αγοράς, σε αντίθεση με το κλίμα στην Ευρώπη, είναι η δεσμευτική συμφωνία της Alpha Bank με τη Hoist για το project Cell, ύψους 1,5 δισ., που ανακοινώθηκε χθες(σ.σ. προχθές).

………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}