Σάμος: Με χρήματα της Περιφέρειας και με φουσκωμένο τιμολόγιο πήγαινε να κάνει συνέδριο ο βουλευτής της ΝΔ Χρ.Στεφανάδης

 21/03/2023    09 : 37 : 17
στεφαναδης
70 / 100

Με χρήματα της Περιφέρειας και με φουσκωμένο τιμολόγιο πήγαινε να κάνει συνέδριο ο βουλευτής της ΝΔ Χρ.Στεφανάδης: Μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε να κάνει πίσω…

Η καταγγελία της  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ που ανάγκασε τον βουλευτή της ΝΔ μετέπειτα να αρνηθεί:

Κι αφού τελείωσαν τα μεσαιωνικά καρναβάλια της Περιφέρειας στη Χίο, με τον πακτωλό χρημάτων που απαιτήθηκε, η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη και συνεργάτες ‘’επενδύει’’ στη χρηματοδότηση συνεδρίων.

Την σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- μεταξύ άλλων- απασχόλησε η συμμετοχή της Π.Β. Αιγαίου στο συνέδριο που πραγματοποιεί ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ κ. Στεφανάδης ,επιστημονικά υπεύθυνος στο (ΝΠΙΔ) “Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος” με θέμα ‘’Γυναίκα, υγεία, μακροζωία’’ από κοινού με το Ιατρικό Κέντρο, γνωστό μεγάλο ΙΔΙΩΤΙΚΟ όμιλο υγείας.

Κόστος συνεδρίου 60.000 έγραφε η εισήγηση. Κόστος συμμετοχής της Περιφέρειας στο συνέδριο που ΙΔΙΩΤΕΣ διοργανώνουν; 29.845 ευρώ ακριβώς.

Και που θα πάνε αυτά τα λεφτά;

1.- Αεροπορική μετακίνηση 47 συμμετεχόντων Χ 355 ευρώ/άτομο, την ώρα που στις εταιρείες πριν δύο μέρες ο όποιος ιδιώτης εύρισκε τα εισιτήρια περίπου 200 ευρώ!!

2.- Διαμονή συμμετεχόντων 47Χ 230 ο καθένας για δύο διανυκτερεύσεις και

3.- 47Χ50 ευρώ ο καθένας για μετακίνηση από αεροδρόμιο (Πυθαγόρειο) προς ξενοδοχείο(Πυθαγόρειο) και αντίστροφα, όταν το ταξί ανά διαδρομή στοιχίζει 10 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ ανά μετακινούμενο. Να τονίσουμε πως ανάμεσα στους μετακινούμενους με έξοδα της Περιφέρειας περιλαμβάνονται η κ. Ζωή Ράπτη (Υφυπουργός Υγείας), η κ. Νόνη Δούνια (βουλευτής), ο ίδιος ο κ.Στεφανάδης (βουλευτής) άνθρωποι που με τη βουλευτική τους ιδιότητα έχουν ειδικά προνόμια στις μετακινήσεις.

Όπως και καθηγητές και γιατροί με υψηλότατες απολαβές από μισθούς, ιατρικές πράξεις και λοιπές αμοιβές. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν η κ. Κεραμέως (Υπουργός Παιδείας), η κ. Μιχαηλίδου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), και η κ. Βούλτεψη (Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου), που θα συμμετέχουν κι αυτές στο ιατρικό συνέδριο , θα ζητήσουν την ενίσχυση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για την μετακίνηση τους.

Επίσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διαθέτει δωρεάν το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου για τη φιλοξενία του συνεδρίου για τρεις μέρες. Προφανώς και τα γενικά έξοδα για ηλεκτρικό, νερό, αμοιβές καθαριότητας και τα αντίστοιχα υλικά καθαριότητας και ατομικής υγιεινής. Μια επίσης υψηλή δωρεά, που ελαφρύνει τους οργανωτές από σημαντική δαπάνη.

Όσο για το ερώτημα ποιες δαπάνες θα καλύψουν οι υπόλοιπες 30.000 του προϋπολογισμού του συνεδρίου μιας και οι μετακινήσεις γενικά, η διαμονή και ο χώρος προσφέρονται από την Περιφέρεια, δεν απαντήθηκε.

Στις αιτιάσεις μας για τον εμπαιγμό ουσιαστικά των πολιτών του Β.Αιγαίου μέσω της κατασπατάλησης χρημάτων και της υπερκοστολόγησης, η απάντηση ήταν ότι είναι πολιτική της Περιφερειακής Αρχής να κάνει δράσεις που προβάλουν τα νησιά μας.΄

Χρειάζεται μήπως να υπογραμμίσουμε εδώ ότι στα επιστημονικά συνέδρια οι σύνεδροι πληρώνουν όλα τα έξοδα μεταφοράς και μετακίνησης τους ενώ συχνά συμμετέχουν και στα έξοδα οργάνωσης με τους τοπικούς φορές να προσφέρουν κάποιο γεύμα και αναμνηστικά δώρα;

Σαν ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τονίζουμε ότι:

Είμαστε σαφώς θετικοί να πραγματοποιούνται στα νησιά μας συνέδρια με τη συμμετοχή ανθρώπων των επιστημών, των τεχνών, των επιχειρήσεων κλπ που εν δυνάμει μπορούν να προβάλουν τα νησιά μας. Εν προκειμένω ένα συνέδριο που έχει στο επίκεντρο του τη γυναίκα και την υγεία της, όσο υποκριτικό κι αν φαίνεται για τα νησιά μας που υποφέρουν από υπηρεσίες υγείας, το καλωσορίζουμε και ευχόμαστε επιτυχία στις εργασίες του. Η Περιφέρεια μπορεί να δείξει τη φιλοξενία της τόσο με την δωρεάν παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου όσο και με την παράθεση δείπνου στους συμμετέχοντες/ουσες.

Ωστόσο δεν μπορούμε να δεχτούμε την κατασπατάληση των πόρων της Περιφέρειας για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών. Η αναζήτηση στήριξης από την ΝΔ του κ. Μουτζούρη δεν μπορεί να αδειάσει τα ταμεία της Περιφέρειας.

Αιδώς Αργείοι και ως εδώ.

Για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

Μετά την κατακραυγή αρνήθηκε τη χορηγία της ΠΒΑ ο Χρ. Στεφανάδης:

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Σάμο από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου αναφέρεται εκ νέου ο βουλευτής του Νομού, καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως το συνέδριο αυτό οργανώνεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος, “το oποίο είναι μη κερδοσκοπικό επιστημονικό ίδρυμα.

Το συνέδριο είναι αμιγώς επιστημονικό. Συμμετέχουν 47 κορυφαίοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από όλη τη χώρα. Μεταξύ των οποίων και 5 πολιτικά πρόσωπα, που θα δώσουν όχι πολιτικές ομιλίες, αλλά κοινωνικές-επιστημονικές.

Το ότι τα πολιτικά πρόσωπα ανήκουν στη ΝΔ, οφείλεται (όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου) στο ότι πολιτικοί από τις άλλες παρατάξεις δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση”.

Σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης του συνεδρίου, ο κ. Στεφανάδης διευκρινίζει πως το Ινστιτούτο, βάσει του καταστατικού του, αποδέχεται δωρεές για την ενίσχυση των δράσεών του. “Στο πλαίσιο αυτό, αποταθήκαμε συν τοις άλλοις και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ευγενώς δέχτηκε να συνδράμει με ποσό περίπου 30.000€ (ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη).

Μετά όμως από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από αυτοδιοικητικές παρατάξεις και από τοπικούς πολιτευτές της αντιπολίτευσης, και μάλιστα με σοβαρά υπονοούμενα περί της οικονομικής διαχείρισης, επιτιθέμενοι σε εμένα προσωπικά, αποφάσισα να μην αποδεχθώ την ευγενική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας και το κόστος του συνεδρίου να καλυφθεί αποκλειστικά από το Ινστιτούτο”.

Για τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, ο βουλευτής εξηγεί πως είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, “για να διαφημιστεί η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και να ενισχυθεί άμεσα η πολύπαθη πόλη της Σάμου. Επειδή και για αυτή την επιλογή εκφράστηκαν, από τους ίδιους θεσμικούς και πολιτευτές, έντονες (αλλά και κακόβουλες από ορισμένους) αντιδράσεις περί της νομιμότητας, αποφάσισε το συνέδριο να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «Doryssa», έναν εξαιρετικό χώρο χωρητικότητας 250 ατόμων με όλες τις παροχές.

Πιστεύω, ότι με αυτή την απόφαση θα ηρεμήσουν όλοι αυτοί (θεσμικοί και πολιτευτές ) που ανησύχησαν…

Πάντα θα είμαστε αμετακίνητοι κοντά στον λαό της Σάμου και του Νομού μας.

Και κάτι τελευταίο για τους συμπολίτες μας (θεσμικούς, πολιτευτές και …εισαγόμενους πολιτευτές που αρθρογραφούν εναντίον μου συκοφαντώντας με σε κεντρικές αντιπολιτευτικές ιστοσελίδες) που μας κατηγόρησαν: «Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» ή τέλος, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι»!” δηλώνει ο βουλευτής του Νομού Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}