Στα χέρια του Μυτιληναίου η Watt+Volt

 14/06/2024    12 : 13 : 10
μυτιληναιος
63 / 100

Συμφωνία για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας WATT+VOLT, ανακοίνωσε η Mytilineos.

Όπως υπογραμμίζει η Mytilineos, με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της εταιρείας στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ενισχύεται πολλαπλώς.

Το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Η ενσωμάτωση της WATT+VOLT και η διεύρυνση της πελατειακής βάσης ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του παρόχου της νέας εποχής (“Utility of the Future”), τονίζει η εισηγμένη.

Το συνολικό τίμημα για την Συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. ευρώ σε μετοχές της Mytilineos. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των Ιδίων Μετοχών της Mytilineos και θα διατεθούν με τιμή 17 Ευρώ ανά μετοχή.

Σε σχέση με τη Συναλλαγή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συμφωνία αυτή, καθώς η WATT+VOLT αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παίκτη στην λιανική αγορά ενέργειας και μία από τις υγιείς εταιρείες του κλάδου. Με την ενσωμάτωση της στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, ενισχύουμε και μεγεθύνουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στην αγορά, όπου η εταιρεία μας προσδοκά να δημιουργήσει το “Utility of the Future”, τον πλέον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας της νέας εποχής.

Είμαι πεπεισμένος ότι η συνένωση και το νέο στελεχιακό δυναμικό θα βοηθήσουν, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες και προϊόντα, προς όφελος των καταναλωτών και πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει νέα δυναμική και θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες”.

Σημειώνεται ότι η Συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των συμβατικών κειμένων της Συναλλαγής, καθώς και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και λοιπές αρχές.

ΠΗΓΗ capital.gr

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}