Σουβλάκια: «Ψήνονται» νέες αυξήσεις

 18/06/2024    11 : 28 : 49
σουβλακι
63 / 100

Έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων στα πιτόγυρα. Το σουβλάκι σε λίγο θα κοστίζει… χρυσάφι. Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι της εστίασης μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες ανατιμήσεις κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφηκε μαζική αύξηση των τιμών στην εστίαση σε πάνω από το 50% των επιχειρήσεων όταν το αντίστοιχο ποσοστό το πρώτο εξάμηνο του 2021 ήταν μόλις 4,4%.

«Αυτή τη στιγμή το πιτόγυρο πωλείται κατά μέσο όρο στα 3,20 με 3,30 ευρώ, ενώ το απλό σουβλάκι στα 2 ευρώ. Το ελαιόλαδο έχει φτάσει… στον Θεό, το ψωμί έχει ανέβει και θα αυξηθεί και άλλο, το ηλιέλαιο από ό, τι πληροφορούμαστε θα ακριβύνει. Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο να αυξήσουμε τις τιμές μας» εξηγεί ο κ. Ανδριανάκης. Ωστόσο εκτιμά πως οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές της τάξεως των 0,10 ευρώ για να συνεχίσει ο κόσμος να παραγγέλνει και να καταναλώνει.

«Αν κάποιοι αποφασίσουν μεγαλύτερες ανατιμήσεις, της τάξεως των 0,20-0,30 ευρώ στα πιτόγυρα, τότε θα έχουν απώλειες στην κατανάλωση» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά πέρα από το ενεργειακό κόστος, τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, τα υψηλά ενοίκια αλλά και το αυξημένο μισθολογικό κόστος το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εστιάτορες είναι ότι κάθε ημέρα έρχονται αντιμέτωποι με διαφορετικές τιμές.

«Τη μία μέρα αγοράζουμε τη φέτα 13 ευρώ και μετά από 1 εβδομάδα μπορεί να την πάρουμε 15 ευρώ» επισημαίνει.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}