Σοκ χωρίς τέλος: Νέο σήμα της ΕΚΤ για αυξήσεις επιτοκίων

 01/12/2023    01 : 21 : 56
λαγκαρντ
69 / 100

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, επιβεβαίωσε τα σχέδια για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα, επισημαίνοντας ότι οι αξιωματούχοι είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

“Τι θα ακολουθήσει μετά από αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία”, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ. “Θα εξετάσουμε όλα τα νούμερα – τον πληθωρισμό, φυσικά, το εργατικό κόστος, τις προβολές και θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής στη συνέχεια”. Το να φέρουμε τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο “είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για την οικονομία” ανέφερε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη φιλανδική τηλεόραση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί και επισήμανε ότι η ΕΚΤ “εξετάζει τους μισθούς και τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις πάρα πολύ στενά”. “Είναι αρκετά φυσιολογικό να βλέπουμε αυτή την περίοδο την κάλυψη του πληθωρισμού ως κεντρικό θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συνδικάτων και των ενώσεων των εργοδοτών”, ανέφερε.

“Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, για το σύνολο της Ευρωζώνης, δεν βλέπουμε αυτό το σπιράλ πληθωρισμού – μισθών, πληθωρισμού – μισθών”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}