Το μέλλον δεν σε χρειάζεται ούτε ως σκλάβο

Δευτέρα 03/03/2024    01 : 51 : 39
παπαχελας harari
69 / 100

Το μέλλον δεν σε χρειάζεται ούτε ως σκλάβο: Σε ένα υποδειγματικό event με επίκεντρο τη μείωση του πληθυσμού και τον θανατούλη σου συμμετείχαν οι Yuval Noah Harari και Αλέξης Παπαχελάς.

Ο Ηarari είναι σύμβουλος του WEF και ο Αλέξης Παπαχελάς διευθυντής της εγκρίτου Καθημερινής. Ο Harari εξιστορεί τη σημασία των βιομετρικών δεδομένων των ανθρώπων που έχουν πλέον στη κατοχή τους οι διοργανωτές του προαναγγελθέντος πανδημικού project που ξεκίνησε με τη ρήψη του ιού εναντίον της ανθρωπότητας. Οι τύποι προαναγγέλουν τον θανατούλη σου καθώς εσύ κάθεσαι αποχαυνωμένος στην ουρά των Carpo για να παραγγείλεις εσπρέσο σε κυπελάκι.

Βy The Wrong Man

Kαθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό που ζούμε έρχεται ο ιστορικός και σύμβουλος του WEF Υuval Harari να δώσει ένα ιδεολογικό άλλοθι στο όλο project.

Πάμε να δούμε το τρόπο σκέψης τους μέσα από τα λεγόμενα του Harari. Στο μεταξύ οι πιστοί αναγνώστες της Καθημερινής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα οξυδερκείς ώστε να επιβιώσουν από τη παγκόσμια εκστρατεία ευγονικής και μείωσης του πληθυσμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε τι κτηνώδη εκστομίζει για την άκυρη ζωή σου είτε είσαι υπάλληλος του Δήμου, είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε είσαι στέλεχος επιχειρήσεων αυτό το γελαστό αγόρι. Δείτε πως περιγράφει on camera το χακάρισμα και το αυτονόητο που ακολουθεί να γίνεσαι delete σαν ύπαρξη (συμβαίνει ήδη) και οι άνθρωποι εκεί έξω να το αποδέχονται σαν κάτι φυσικό.

Απολαύστε το Harari να περιγράφει το θάνατό σου on camera>

-Νομίζω, ότι σε μερικές δεκαετίες, κοιτάζοντας οι άνθρωποι πίσω, αυτό που θα θυμούνται σχετικά με την κρίση της covid είναι ότι εκείνη ήταν η στιγμή που όλα έγιναν ψηφιακά και ότι εκείνη ήταν -επίσης- η περίοδος που όλα έγιναν ελεγχόμενα. Ότι, συμφωνήσαμε να μας παρακολουθούν, στην κάθε στιγμή, από μηχανήματα των αρχών, ακόμα κι όταν επρόκειτο για δημοκρατίες.
Και ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι ήταν η στιγμή που η παρακολούθηση ξεκίνησε να συμβαίνει και κάτω από το δέρμα. Γιατί, στην πραγματικότητα δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει το τι συμβαίνει. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη διεργασία που συμβαίνει πραγματικά αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι το χακάρισμα της ανθρώπινης ύπαρξης, η δυνατότητα του να χακάρεις τον άνθρωπο. Τού να καταλαβαίνεις βαθιά τι συμβαίνει μέσα σου, τι σε κάνει να προχωράς. Για αυτό, τα πιο σημαντικά δεδομένα δεν έχουν να κάνουν με το τι διαβάζεις, ποιον συναντάς, τι αγοράζεις αλλά με το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σου.

Έτσι, έχουμε σε εξέλιξη δύο μεγάλες επαναστάσεις, την επανάσταση της επιστήμης των υπολογιστών ή της τεχνολογίας και την επανάσταση στις επιστήμες της βιολογίας. Είναι ακόμα ξεχωριστές αλλά πρόκειται να συγχωνευθούν. Και συγχωνεύονται γύρω από, θα έλεγα, τον βιομετρικό αισθητήρα. Είναι το πράγμα, το αξεσουάρ, είναι η τεχνολογία που μετατρέπει τα βιολογικά δεδομένα σε ψηφιακά δεδομένα ώστε να μπορούν να αναλυθούν από υπολογιστές. Η διαδικασία αυτή, που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται πραγματικά ο άνθρωπος κάτω από το δέρμα του, θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές. Γιατί αυτό είναι το κλειδί για να γνωρίζουμε τους ανθρώπους καλύτερα απ’ ότι γνωρίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Συχνά δίνω το παράδειγμα από την προσωπική μου ζωή, καθώς συνειδητοποίησα ότι ήμουν gay όταν έφτασα να είμαι 21 ετών. Και συνεχίζω να σκέφτομαι, όταν ήμουν 15-16 ετών πως είναι δυνατόν να μου έχει ξεφύγει κάτι τέτοιο, κάτι τόσο σημαντικό για τη ζωή μου; Θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο αλλά δεν το γνώριζα. Σήμερα, ή σε 5-6 χρόνια, κάθε αλγόριθμός της Microsoft, της Amazon ή της κυβέρνησης δεν θα μπορεί να ξέρει κάτι τέτοιο απ’ όταν ήμουν 12-13 ετών, όταν θα μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει στο σώμα μου, τι συμβαίνει στα μάτια μου όταν κοιτώ ένα αγόρι ή ένα κορίτσι στην παραλία;

 

Στο μεταξύ ο ευαίσθητος Θάνος Πλεύρης πληροφορήθηκε από το Twitter την αυτοκτονία της 36χονης Υγειονομικού και αφού τη πληροφορήθηκε την αντιμετώπισε με την ανθρώπινη ευαισθησία που χαρακτηρίζει παραδοσιακά την οικογένεια Πλεύρη.

Mπορείτε επίσης να δείτε πως και από ποιους στήθηκε η πανδημία, πως κατασκευάσθηκε ο εργαστηριακός ιός και όλα όσα αφορούν τον θανατούλη σου στο video (πιο κάτω) του εξαιρετικού καρδιολόγου Dr. Peter A. McCullough τον οποίο μπλόκαρε το Τwitter καθώς είχε 600.000 ακολούθους και απειλούσε να τινάξει το project του θανατούλη σου στον αέρα. Φυσικά το πράγμα με τις κατασκευασμένες κρίσεις έχει βρωμίσει και ακόμη και τα πιο οξυδερκή (από την ανάποδη) θύματα έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται.

«Οι κοινοί άνθρωποι» πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα, «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»

Οι «κοινοί άνθρωποι» έχουν δίκιο να φοβούνται ένα μέλλον στο οποίο θα γίνουν «περιττοί», σύμφωνα με τον σύμβουλο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Yuval Noah Harari, ο οποίος είπε «Απλώς δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού «στις αρχές του 21ου αιώνα δεδομένων των σύγχρονων τεχνολογιών».

Οι έκτακτες παρατηρήσεις του Harari έγιναν σε μια συνέντευξη με τον Chris Anderson, επικεφαλής του TED, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, και αντιπροσωπεύουν την ισχυρότερη προειδοποίηση μέχρι τώρα.

Ο σύμβουλος του WEF εκτίμησε ότι το εκτεταμένο άγχος μεταξύ των «κοινών ανθρώπων» έχει τις ρίζες του στον φόβο να «μείνουν πίσω» σε ένα μέλλον που θα διοικείται από «έξυπνους ανθρώπους». Τέτοιοι φόβοι είναι δικαιολογημένοι, σύμφωνα με τον Harari.

-Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι μένουν πίσω και αφήνονται έξω από την ιστορία, ακόμα κι αν οι υλικές τους συνθήκες είναι ακόμα σχετικά καλές. Τον 20ο αιώνα, αυτό που ήταν κοινό σε όλες τις ιστορίες – τη φιλελεύθερη, τη φασιστική, την κομμουνιστική – είναι ότι οι μεγάλοι ήρωες της ιστορίας ήταν οι απλοί άνθρωποι, όχι απαραίτητα όλοι οι άνθρωποι, αλλά αν ζούσατε, ας πούμε, στο Σοβιετικό Ένωση τη δεκαετία του 1930, η ζωή ήταν πολύ ζοφερή, αλλά όταν κοιτούσες τις προπαγανδιστικές αφίσες στους τοίχους που απεικόνιζαν το ένδοξο μέλλον, ήσουν εκεί. Κοίταζες τις αφίσες που έδειχναν εργάτες χάλυβα και αγρότες σε ηρωικές πόζες, και ήταν προφανές ότι αυτό είναι το μέλλον.

Τώρα, όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν τις αφίσες στους τοίχους ή ακούν τις ομιλίες του TED, ακούνε πολλές από αυτές τις μεγάλες ιδέες και μεγάλα λόγια για τη μηχανική μάθηση και τη γενετική μηχανική, το blockchain και την παγκοσμιοποίηση, και δεν είναι εκεί. 

ΠΗΓΗ-Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}