Σκάνδαλο σε συστημική τράπεζα: Ο διευθυντής, το καρουζέλ και η Αρχή Ξεπλύματος!

 24/09/2023    09 : 18 : 32
σκανδαλο
63 / 100

Η εντολή στα ΜΜΕ να θαφτεί η υπόθεση για να μην θιγεί η τράπεζα! Το προεκλογικό «μαύρο χρήμα» με το τραπεζικό υποκατάστημα στην Αργυρούπολη και το Carousel «ριχτάρι» στην Μύκονο! Τα 2 λογιστικά γραφεία στον Πειραιά και την Νέα Ιωνία, τα εικονικά τιμολόγια και η χρηματοδότηση 4 βουλευτών της ΝΔ στον Νότιο Τομέα και την Δυτική Αθήνα.

Με την υπόθεση αυτή το edolio5 έχει ασχοληθεί με αναλυτικό ρεπορτάζ! Σήμερα περάσαμε μια βόλτα από την οδό Πειραιώς και πήρε το αυτί μας νέα στοιχεία και είπαμε να τα μάθετε και εσείς. Στην υπόθεση φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή και ο διευθυντής του τραπεζικού υποκαταστήματος, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, ένας επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ο ιθύνων νους και δυο λογιστικά γραφεία που έστηναν τις εταιρείες “μαϊμού”

Από το edolio5.blogspot.com

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ερευνά υπόθεση με εταιρείες “φαντάσματα”, οι οποίες, μέσω υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην Αργυρούπολη, ελάμβαναν μεγάλα χρηματικά εμβάσματα από το εξωτερικό και εν συνεχεία γινόταν αυθημερόν η ανάληψή τους με πλαστά παραστατικά στοιχεία.

Στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλοκή και ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, ένας επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ο ιθύνων νους και δυο λογιστικά γραφεία, τα οποία έστηναν τις εταιρείες “μαϊμού”, μεθόδευαν την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και προμηθεύονταν τα μπλοκ επιταγών από την τράπεζα.

Τα ποσά που διακινήθηκαν μέσω του επίμαχου υποκαταστήματος της τράπεζας και των εικονικών τιμολογίων, με τεράστια τη ζημιά του Δημοσίου, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα, είχαν συσταθεί εταιρείες φαντάσματα αφού προηγούμενα είχαν λάβει ΑΦΜ.

Στις εικονικές εταιρείες υπήρχαν καταθέσεις με συχνή ροή μεγάλων χρηματικών εμβασμάτων από το εξωτερικό και αμέσως εν συνεχεία, γινόταν ανάληψή τους με πλαστά πληρεξούσια που χορηγούσαν τα λογιστικά γραφεία.

Η διαδικασία αυτή αποκαλύφθηκε στα πλαίσια του ελέγχου που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδας, και ήδη η συστημική τράπεζα έχει κλείσει όλους τους λογαριασμούς μέσω των οποίων γίνονταν οι επίμαχες συναλλαγές.

Τέλος, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, έχει προβεί πρόσφατα σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και ακινήτων, προσώπων που έχουν εντοπιστεί ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα του ευρύτερου τραπεζικού χώρου.

Εμπλοκή χωρίς όμως να φαίνεται προς το παρόν αν είναι με την θέληση τους έχουν και 4 γαλάζιοι βουλευτές των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί δέχτηκαν χρήματα προεκλογικά από τον εγκέφαλο του κυκλώματος. Οι 2 βουλευτές έχουν εκλεγεί στα Νότια Προάστια, ο ένας στην Δυτική Αθήνα και άλλος δεν βγήκε.

Όπως προαναφέραμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κομπίνα φέρεται να έχουν διαδραματίσει δύο λογιστικά γραφεία ένα στον Πειραιά και ένα στη Νέα Ιωνία τα οποία έστηναν εταιρείες “μαϊμού” και μεθόδευαν την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προμηθεύονταν παρανόμως μπλοκ επιταγών από την τράπεζα κ.ο.κ.

Έτσι και αλλιώς η υπόθεση “κρύβει” πολύ μεγάλο παρασκήνιο και δύσκολα θα παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έστω και αν κάνουν τα πάντα για να κλείσουν άρον – άρον τις εταιρείες “μαϊμού” ελπίζοντας ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης δεν θα φτάσει σε βάθος.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται με ονόματα…

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}