Σκάνδαλο μεγατόνων με τα Lidl: Έχει 5 χρόνια να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις και δεν τα αγγίζει κανείς

 16/04/2024    01 : 40 : 29
γεωργιαδης Lidl
75 / 100

Σκάνδαλο μεγατόνων με τα Lidl: Γιατί κυβέρνηση και Υπουργείο Ανάπτυξης κάνουν τα στραβά μάτια οεο;;;

Η απίστευτη ανοχή στις παρατυπίες της Lidl

Ως γνωστόν στις 19 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ μετά από παράταση λες και ζούμε ημέρες κορoνοϊού και χρειάζεται να φτάσουμε στο τέλος του 2022 για να μάθουμε τα αποτελέσματα του 2021. Έτσι υποθέτουμε ότι στις 29 του μήνα (μιας και δίνεται και 10 ημέρες τράτο με υπενθυμιστικό μήνυμα) θα έχουμε αναστολή καταχώρησης σε όλους όσοι δεν ανταποκριθούν, δηλαδή δεν θα μπορούν να δημοσιεύσουν τίποτα νέο μέχρι να κλείσουν την εκκρεμότητα δημοσίευσης οικονομικών στοιχείων.

Μεταξύ των εταιριών που δεν έχουν δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία είναι η περίφημη LIDL Hellas, έπρεπε να το κάνει και τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2017 καθώς είναι ΟΕ με εταίρους που έχουν περιορισμένη ευθύνη καθώς είναι νομικά πρόσωπα αλλά και καμία 35αριά εταιρίες γύρω γύρω που σε απλά ελληνικά σημαίνει και ενοποιημένος ισολογισμός και με ορισμό ορκωτού ελεγκτή λόγω μεγέθους καθώς η εταιρία έχει κεφάλαιο 174 εκατ. ευρώ περίπου. Μάλιστα η παράταση που δόθηκε δεν αφορά στις ΟΕ και άρα η Lidl θα έπρεπε να δημοσιεύσει στοιχεία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Και εδώ προκύπτει η απορία. Γιατί η LIDL δεν έχει μπει σε αναστολή καταχώρισης. Γιατί να φαίνεται σαν κάνει τα στραβά μάτια ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης που κατά τα άλλα εχει πράγματι δειξει ότι τον ενδιαφέρει η νομιμότητα; Ποια ποινή έχει επιβληθεί στη LIDL για το γεγονός ότι δεν δημοσιεύει εδώ και πέντε χρόνια οικονομικές καταστάσεις; Βέβαια οι ίδιοι λένε -στο προφορικό βεβαίως- ότι δεν υποχρεούνται. Όμως οι διατάξεις είναι σαφείς.

Το «καλύτερο» όμως είναι ότι το ΓΕΜΗ δεν έχει στείλει αυτοματοποιημένα μηνύματα ή και μη αυτοματοποιημένα στις ΟΕ σε αντίθεση με τις άλλες εταιρίες που τους δίνει τη δεκαήμερη προθεσμία να συμμορφωθούν πριν προχωρήσει σε αναστολή καταχώρισης. Έτσι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η προθεσμία των δέκα ημερών και αφού δεν εφαρμόζεται δεν μπορεί να γίνει αναστολή καταχώρισης. Εγώ είμαι ωστόσο καλόπιστος άνθρωπος και δεν πιστεύω τις κακές γλώσσες που λένε ότι όλο αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθεί η LIDL άσχετα αν εδώ και τριάμιση χρόνια και με αυτή την κυβέρνηση και ηγεσία του υπουργείου η εταιρία δεν ενοχλήθηκε καθόλου για τα ζητήματα των οικονομικών καταστάσεων…

Πάντως από τα μόνα στοιχεία που δημοσιεύονται (τροποποιήσεις καταστατικού) διαπιστώσαμε ότι στις 24 Νοεμβρίου 2021 ανακλήθηκε η εταιρία Lidl Hellas GmbH από τη θέση του εταίρου της εταιρίας Λίντλ Ελλάς & Σια Ο.Ε. και τέθηκε (αντί αυτής) ως εταίρος της εταιρίας Λίντλ Ελλάς & Σια Ο.Ε., η εταιρία QRF-International GmbH. Ο νέος εταίρος έχει έδρα τη Γερμανία είναι διασυνδεδεμένος με την LIDL και έχει ως νόμιμο εκπρόσωπο από τις 25 Ιουλίου 2022 των εκ Κύπρου ορμώμενο Χρυσοβαλάντη Σοκολάκη. Μια απορία όσο να είναι την έχουμε για την αντικατάσταση εταίρου και είναι θέμα χρόνου να τη λύσουμε.

Μέχρι τότε σας παραθέτουμε το πλέγμα των εταιριών και των νομίμων εκπροσώπων γύρω από το μέτοχο της ελληνικής ΟΕ LIDL και αν βγάλετε άκρη ειδοποιήστε μας.

λιδλ

ΥΓ: αυτά τα ολίγα προς το παρόν ως απορίες σε σχέση τουλάχιστον με τη διαρκή σκανδαλώδη ανοχή και ασυλία διαρκείας…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}