Σκάνδαλο μεγατόνων: Η Εθνική Τράπεζα δίνει πάνω από 300.000.000€ για να επαναγοράσει ακίνητα που είχε ξεπουλήσει

 21/06/2024    05 : 24 : 55
εθνικη
64 / 100

Τρία μεγάλα σε επιφάνεια ακίνητα επέστρεψαν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας  καθώς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς 53 μισθωμένων ακινήτων.

Η Εθνική απέκτησε το κτήριο που στεγάζει τις μηχανογραφικές της υπηρεσίες στον Γέρακα Αττικής από την Prodea, το ιστορικό κτήριο της οδού Σοφοκλέους (Σοφοκλέους 10) από εταιρεία συμφερόντων Παπαλέκα καθώς και κτήριο γραφείων επί της οδού Πειραιώς από την Dromeus Capital. Για τις παραπάνω αγορές διέθεσε περί τα 180 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε και εδώ:

Εισαγγελείς υπάρχουν;; Η Εθνική Τράπεζα αγοράζει πίσω τα ακίνητα…που ξεπούλησε με το σκάνδαλο Πανγαία!

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αγορά χαρτοφυλακίου 50 ακινήτων (49 ακίνητα συν μια εταιρεία, που ελέγχει ακίνητο) από την Prodea. Πρόκειται κυρίως για καταστήματα δικτύου, που θα παραμείνουν σε λειτουργία, βάσει του business plan καθώς και μικρότερα κτήρια γραφείων. Όλα είναι μισθωμένα από τον όμιλο Εθνικής και εξυπηρετούν λειτουργικές του ανάγκες.

Η Prodea εισέπραξε 83,25 εκατ. ευρώ για το κτήριο στον Γέρακα και θα μπουν στα ταμεία της άλλα 154 εκατ. ευρώ, με τη μεταβίβαση των 50 προαναφερθέντων ακινήτων. Συνολικά, δηλαδή, θα εισπράξει από την Εθνική 237,25 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσε η ίδια.

Αθροιστικά, η Εθνική προβλέπεται να ξοδέψει, βάσει όσων αναφέρονταν στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου, πάνω από 300 εκατ. ευρώ για την επαναγορά κτηρίων που μισθώνει. Κτήρια που είχαν εισφερθεί στην Prodea (τότε Πανγαία ΑΕΕΑΠ) και εν συνεχεία ή πωλήθηκαν σε τρίτους (κτήρια σε Πειραιώς 74 και Σοφοκλέους 10) ή παρέμειναν στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ. Επιπρόσθετα, συμφωνήθηκε με την Εθνική η τροποποίηση όρων της μίσθωσης για τα εναπομείναντα ακίνητα, ιδιοκτησίας Prodea, που θα συνεχίζει να νοικιάζει η ΕΤΕ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}