Σκάνδαλο Καϊλή: Ψάχνουν 28.000.000€ στον Παναμά

 27/01/2023    06 : 18 : 41
καιλη λεφτα
60 / 100

Επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά απέστειλε, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζητώντας ενημέρωση σε σχέση με το αν υπάρχουν εμβάσματα ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς στο όνομα της Εύας Καϊλή, του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ή μελών της οικογένειάς τους.

Αφορμή για το επείγον έγγραφο του κ. Βουρλιώτη στάθηκε ανάρτηση στο Διαδίκτυο, που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της σε τράπεζα του Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατ. ευρώ και με το Κατάρ να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων.

Οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της. Παράλληλα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και του πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή που έχουν δεσμευτεί στην Ελλάδα.

Στο ίδιο έγγραφο ενημέρωνε και για τα ποσά που δεσμεύτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}