Σε πλιάτσικο όλη η χώρα: Στο σφυρί εκατοντάδες ακίνητα από άκρη σε άκρη

 24/09/2023    09 : 27 : 23
πλειστηριασμοι1
67 / 100

Πλειστηριασμοί μικρών σπιτιών από funds στο Ηράκλειο

Έρχονται “παρατράγουδα” για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο και δεν μπόρεσαν να τις ρυθμίσουν αμέσως μετά τις εκλογές, με την ΑΑΔΕ να βάζει στόχο τη μείωση των “κόκκινων” οφειλών, που αγγίζουν τα 108 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, την ίδια ώρα, ανά την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη πλειστηριασμοί ακινήτων, με το Ηράκλειο να έχει μπει ήδη στον “χορό”, όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, καλώντας την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να στηρίξει τα νοικοκυριά και την αγορά με ουσιαστικά μέτρα ρυθμίσεων των χρεών και να βάλει φρένο σε διαδικασίες πλειστηριασμών και κατασχέσεων!

«Η αγορά της Κρήτης έχει μεγάλο πρόβλημα»

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Γιώργος Πολιουδάκης κάλεσε την όποια κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία να προβεί σε καλύτερες ρυθμίσεις και όχι σε κατασχέσεις και σε πλειστηριασμούς.

«Μέχρι τώρα, με τις αναβολές των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, κάτι γινόταν. Τώρα, όμως, αυτοί που έχουν το πρόβλημα θα υποστούν τη διόγκωσή του και θα είναι μεγάλο στην αγορά της Κρήτης. Και ο κόσμος έχει πρόβλημα, αφού δεν κατάφερε να ρυθμίσει τα χρέη του. Και αυτοί που μπαίνουν, πληρώνουν και στην τρίτη δόση ξαναβγαίνουν».

Στο σημείο αυτό, ο Γιώργος Πολιουδάκης κάνει λόγο για την ανάγκη μίας διαφορετικής ρύθμισης και στο μεταξύ θα φανεί πώς διαμορφώνεται η αγορά.

«Η αγορά φέτος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η χρονιά δεν είναι αυτή που λέγαμε. Οπότε υπάρχει ήδη πρόβλημα. Τουρίστες μπορεί να έχει, αλλά στα μαγαζιά δεν μπαίνουν και αυτό ισχύει για ολόκληρη την Κρήτη», τόνισε.

Από τη μία τα funds και από την άλλη το Δημόσιο

«Από τη μία έχουμε τα funds, που προχωρούν φουλ σε πλειστηριασμούς, και από την άλλη έχουμε αυτά τα ζητήματα. Χθες (σ.σ. προχθές) είχαμε τέτοιους πλειστηριασμούς. Και μιλάμε για πλειστηριασμούς σπιτιών των 50 και των 80 τετραγωνικών. Και από την άλλη έχουμε και το Δημόσιο να κυνηγάει», σχολίασε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς.

«Αυτά που λένε σήμερα για τους λογαριασμούς ισχύουν εδώ και χρόνια. Άμα χρωστάς στον ΕΦΚΑ, ο ΕΦΚΑ σου “παγώνει” τον λογαριασμό. Εκτός κι αν είναι ακατάσχετος, οπότε και γλιτώνεις κάποια χρήματα για να μπορείς να ζήσεις», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο συνδικαλιστής είπε: «Οι εργαζόμενοι δεν είναι στη μεγάλη κατηγορία που χρωστάει στο Δημόσιο. Και δεν είναι τυχαίο ότι το 60% το παίρνουν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όμως, το θέμα είναι να βγουν μέτρα στήριξης και στην αγορά για τις επιχειρήσεις. Έχουμε ξαναπεί ότι το τραπεζικό σύστημα έχει κλείσει τη “στρόφιγγα” προς τους ανθρώπους αυτούς. Όμως δεν πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια, για να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους;».

Πλειστηριασμοι2

Στο «σφυρί» 122 ακίνητα στο νομό Δωδεκανήσου

Στο «σφυρί» βγαίνουν 122 ακίνητα στα Δωδεκάνησα μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, μέχρι το τέλος του έτους. Αμέσως μετά τις εκλογές, οι πλειστηριασμοί επανεκκινούν και περιλαμβάνουν ακίνητα-φιλέτα ιδίως στη Ρόδο και στην Κω.

Διαμερίσματα, μονοκατοικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα, ξενοδοχεία, καταστήματα, χώροι στάθμευσης, αποθήκες, βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κυρίως ως απόρροια της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Ειδικότερα, στα Δωδεκάνησα από τα 122 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, τα 32 αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, τα 61 σε κατοικίες και τα 28 σε οικόπεδα.

Στη Ρόδο από τα συνολικά 55 ακίνητα που είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του έτους τα 12 αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους εκ των οποίων τα δύο ξενοδοχειακές μονάδες και τα 28 κατοικίες.

Στην Κω μέχρι το τέλος του έτους θα βγουν στο «σφυρί» 37 ακίνητα εκ των οποίων 18 επαγγελματικοί χώροι και 16 κατοικίες.

Στα Δωδεκάνησα από το 2018 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 893 πλειστηριασμοί ακινήτων σε σύνολο 2.396 που εκκρεμούν με βάση την έρευνα του iMEdD Lab που παρακολουθεί και παρουσιάζει την εξέλιξη των πλειστηριασμών στην Ελλάδα, όπου οι πλειστηριασμοί γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο 2018 και εφεξής.

Συνολικά στην Ελλάδα περισσότεροι από 58.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως 15 Απριλίου 2023. Υπολογίζεται ότι το 82,2% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή από εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Από τους διεξαχθέντες πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν κινηθεί με εμπλοκή τραπεζών, το 75,8% ήταν εναντίον φυσικών προσώπων. 4.661 πλειστηριασμοί είναι ήδη προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 1 Ιουνίου 2023 έως 29 Φεβρουαρίου 2024.

Στο σφυρί το ξενοδοχείο Domotel Arni στην Καρδίτσα

Ένα ακόμη σοβαρό «χτύπημα» δέχεται η τεχνική εταιρεία Δομοτεχνική και ο ξενοδοχειακός ομίλος Domotel, καθώς για τις 5 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί πέντε πλειστηριασμοί για ισάριθμα ακίνητα στην Καρδίτσα, τόπο καταγωγής του ιδρυτή και προέδρου της Απόστολου Αλεξόπουλου.

Το πιο «βαρύ» από αυτά αφορά το Domotel Arni Hotel, το εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης που μετά την ανακαίνισή του το 2006 έχει μετατραπεί σε Α΄ κατηγορίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Καραϊσκάκη, Μπλατσούκα και Παλαιών Μαστόρων (πρώην Κολοκοτρώνη), στο κέντρο της Καρδίτσας, επιφάνειας 324,25 τ.μ. κατά τον τίτλο κτήσης, σύμφωνα δε με το Κτηματολόγιο 327,30 τ.μ. Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη κυριότητα κατά ποσοστό 48,81% εξ’ αδιαιρέτου (ιδανικό μερίδιο) του οικοπέδου.

Εντός του οικοπέδου υπάρχει κτίσμα – τριώροφη οικοδομή εμβαδού 1.098,75 τ.μ.που χρησιμοποιείται ως ξενοδοχειακή μονάδα με την ονομασία «ΑΡΝΗ» και στο ισόγειο λειτουργεί εστιατόριο που εξυπηρετεί και το ξενοδοχείο (πρωινά, κλπ). Το ισόγειο αποτελείται από την κύρια είσοδό του η οποία βρίσκεται επί της οδού Καραϊσκάκη και ένα κατάστημα με δική του ξεχωριστή είσοδο. Οι δε υπόλοιποι όροφοι περιλαμβάνουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τους λοιπούς χώρους για την εξυπηρέτηση της ξενοδοχειακής μονάδας. Όπως προκύπτει από το ειδικό σήμα λειτουργίας του EOT το Ξενοδοχείο έχει δυναμικότητα 31 Δωματίων/60 κλίνες και είναι κατηγορίας 4 αστέρων. Το κτίριο διαθέτει σχετικά καλό επίπεδο συντήρησης.

Το δεύτερο ακίνητο είναι όμορο, σε οικόπεδο επιφάνειας 341,25 τ.μ. εντός του οποίου υφίσταται κτίσμα, με ισόγειο νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου με εμβαδόν 240 τ.μ. και Α’ όροφο επίσης 240 τ.μ. Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο, πατάρι και όροφο. Στο ισόγειο υπάρχει ένα κατάστημα το οποίο είναι διαμπερές, έχοντας πρόσωπο τόσο στην οδό Καραϊσκάκη όσο και στην οδό Κολοκοτρώνη και λειτουργεί σαν κατάστημα με ηλεκτρικά είδη συνενωμένο με έτερο κατάστημα γειτονικού ακινήτου και ένα άλλο κατάστημα που λειτουργεί ως ταξιδιωτικό γραφείο.

Σε άλλο πλειστηριασμό βγαίνει η πλήρης κυριότητα και ποσοστό 50% εξ’ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου εκτάσεως 775 τ.μ. επί της οδού (πεζόδρομος) Αλεξοπούλου αριθμός 3 (πρώην Δράκοντος) μετά του επ’ αυτού διώροφης κατοικίας συνολικής επιφανείας 225,56 τ.μ. Το ακίνητο εκτιμάται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 70 ετών (προ του 1955), αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο και είναι κεραμοσκεπές.

Επίσης βγαίνει η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή (ποσοστό 100%), ενός κατά παρέκκλιση άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου εκτάσεως 218,42 τ.μ. Επ’ αυτού υφίσταται ένα ισόγειο κτίσμα, δομημένο το έτος 1930, πλινθόκτιστο με κεραμίδια επιφάνειας 91 τ.μ. που αποτελείται από τρία δωμάτια, κουζίνα και λουτροκαμπινέ.

Τέλος, η πλήρης κυριότητα (100%) ενός κατά παρέκκλιση άρτιου και οικοδομήσιμου οικοπέδου εκτάσεως 175,23 τ.μ. στη διασταύρωση της οδού Αλεξοπούλου (πεζόδρομος) με ανώνυμο δημοτικό πεζόδρομο.

Οι τιμές εκκίνησης

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τα παραπάνω ακίνητα έχουν οριστεί:

1] Για την πλήρη κυριότητα κατά ποσοστό 48,81 % εξ’ αδιαιρέτου (ιδανικό μερίδιο) του οικοπέδου με το επ’ αυτού τριώροφο ξενοδοχείο το ποσό των 540.450 ευρώ.

2] Για την πλήρη κυριότητα κατά ποσοστό 48,88% εξ’ αδιαιρέτου (ιδανικό μερίδιο) του διαμπερές οικοπέδου με το επ’ αυτού τριώροφο κτίριο, το ποσό των 232.700 ευρώ.

3] Για την πλήρη κυριότητα κατά ποσοστό 50% εξ’ αδιαιρέτου του οικοπέδου με οικία, το ποσό των 58.972 ευρώ.

4] Για την πλήρη κυριότητα κατά ποσοστό 100% του οικοπέδου εκτάσεως 218,42 τ.μ., το ποσό των 41.137 ευρώ.

5] Για την πλήρη κυριότητα κατά ποσοστό 100% του οικοπέδου εκτάσεως 175,23 τ.μ., το ποσό των 34.012 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ακίνητα φέρουν αρκετές προσημειώσεις υπέρ τραπεζών και επισπεύδουσα είναι η doValue.

ΠΗΓΗ     ΠΗΓΗ    ΠΗΓΗ

……………………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}