Σε πλειστηριασμό η έπαυλη του Εμφιετζόγλου στο Μαρούσι για 6.700.000€ !!

Τρίτη 04/10/2023    03 : 42 : 21
εμφιετζογλου
67 / 100

Στο σφυρί βγαίνει η μεγάλη κατοικία-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς από την Cepal να ανέρχεται σε €6,792 εκατ.

Οφειλέτες είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και η σύζυγός του Ελένη και το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ, μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου ύψους 5.564.623,89 ευρώ. Πρόκειται για έκταση επιφάνειας 49.202,94μ2 όπου τα 48.211,45μ2 είναι εκτός σχεδίου και τα 991,49μ2 εντός σχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βρεθεί και στο παρελθόν υπό καθεστώς πλειστηριασμού, ωστόσο, η διαδικασία είχε ανασταλεί. Ακόμη, στο σφυρί βγήκε πέρσι τον Νοέμβριο, η κατοικία των Εμφιετζόγλου στη Μύκονο, με επισπεύδουσα και πάλι την Cepal Hellas.

Επίσης πριν από έναν χρόνο, στις 8 Ιουνίου 2022 άλλαξε χέρια το ακίνητο της Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά που κατακυρώθηκε, με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 2.900.001 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, έγινε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για το ακίνητο της εταιρείας «Ελληνικά Σωληνουργεία», μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση «Γλύφα» Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα, που κατακυρώθηκε και αυτή με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 5.510.001 ευρώ.

Στο ίδιο καθεστώς ενεπλάκη και το βιομηχανικό ακίνητο της Βαλκάν Εξπόρτ στη Θεσσαλονίκη, ενώ πιο πρόσφατα έχουν προγραμματιστεί άλλοι δύο, για ακίνητο του Πρ. Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο καθώς για το μηχανολογικό εξοπλισμό της «Ελληνικά Σωληνουργεία».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}