Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα προωθούν τα ακίνητα για πλειστηριασμό τράπεζες και servicers

 15/07/2024    02 : 02 : 31
πλειστηριασμοι
66 / 100

Σε ηλεκτρονικό “ράφι” τοποθετούν τράπεζες και servicers τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό προκειμένου να επιτύχουν υψηλότερη ζήτηση -και καλύτερες τιμές πώλησης- για τα ενέχυρα που ρευστοποιούν έναντι των κόκκινων δανείων.

Στον ιστότοπο landea.gr αναρτώνται τα όλα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε ορίζοντα τριμήνου, ανεξαρτήτως επισπεύδοντα, τα οποία συνοδεύονται από φωτογραφίες και αναλυτικές πληροφορίες για το εμβαδόν, τη διαρρύθμιση και τη γεωγραφική θέση τους (συντεταγμένες).

Σήμερα είναι αναρτημένα στον ιστότοπο 9.393 ακίνητα, εκ των οποίων το ένα τρίτο (3.019) βρίσκονται στην Αττική. Τα μισά περίπου ακίνητα (4.984) αφορούν σε κατοικίες, ενώ τα υπόλοιπα είναι αγροτεμάχια (1.447) και επαγγελματικοί χώροι ((1.702).

Για κάθε ακίνητο που αναρτάται αναγράφεται η τιμή εκκίνησης καθώς και η ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού. Παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα ρευστοποίησης, ενώ δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του ενδιαφερόμενου μέσω νέων χρηματοδοτικών προϊόντων που προωθούν οι τράπεζες μέσω της πλατφόρμας για αγορά ακινήτου από πλειστηριασμό.

Πηγές της αγοράς εξηγούν ότι δεν υπάρχουν ακίνητα σήμερα στην αγορά για να καλύψουν τη ζήτηση -ιδίως οικιστικά- ενώ οι τιμές όσων κατοικιών διατίθενται στην αγορά έχουν εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες -γεγονός που αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα “Σπίτι μου”.

Αυτός είναι ο λόγος που η ζήτηση ακινήτων από πλειστηριασμούς έχει πάρει “φωτιά” το τελευταίο διάστημα, γεγονός που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό προσφορών (>10) που προσελκύουν τα καλά ακίνητα της πλατφόρμας.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι αγοραπωλησίες ακινήτων μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά όταν οι τράπεζες αποφασίσουν να βγάλουν στην αγορά πιο μαζικά τα 250.000 ακίνητα που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους από ρευστοποίηση ενεχύρων.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν είναι όλα αυτά τα ακίνητα έτοιμα προς πώληση, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ωρίμανσής τους -όπως λέγεται- η οποία περιλαμβάνει νομιμοποιήσεις, κτηματολόγιο κ.α. Παρότι μεγάλο μέρος της διαδικασίας έχει ψηφιοποιηθεί, τα διαφορετικά στάδια της ωρίμανσης διαρκούν από 6 έως 12 μήνες καθώς αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παλαιότητα του ακινήτου.

ΠΗΓΗ

…………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}