Σαρώνουν οι πλειστηριασμοί την ελληνική επαρχία: Στο σφυρί σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία

 23/02/2024    08 : 04 : 44
πλειστηριασμοι
68 / 100

Πληθαίνουν καθημερινά οι πλειστηριασμοί ακινήτων στη Θεσσαλία με πρωτοβουλία των τραπεζών αλλά και των αγοραστών δανείων, των λεγόμενων servicers.

Πίσω από κάθε πλειστηριασμό κρύβονται πονεμένες ανθρώπινες ιστορίες και επιχειρηματικές αποτυχίες αλλά η αγορά είναι αμείλικτη και έχει τους δικούς της νόμους.

Στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες εκ πλειστηριάζονται, σύμφωνα με την landea, 457 ακίνητα, όπως σπίτια, καταστήματα κ.α.

Από αυτά, τα 103 βρίσκονται στα Τρίκαλα και 192 στη Λάρισα!

ΠΗΓΗ (1) , (2)

Ποια ξενοδοχεία βρίσκονται στο στόχαστρο των πλειστηριασμών

Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν τεθεί μια σειρά από ξενοδοχειακές μονάδες σε διάφορους νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς της χώρας.

Πρόκειται για τουριστικά καταλύματα, τα οποία είτε βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία είτε έχουν κατεβάσει ρολά ενώ μέσα από την διαδικασία της εκποίησης αναμένεται να αναζητήσουν μια δεύτερη ευκαιρία εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας.

Το ημιτελές ξενοδοχείο στην Χαλκιδική

Την αυλαία ανοίγει σε επίπεδο της υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς, μια ξενοδοχειακή μονάδα στον δήμο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής, η οποία έχει προγραμματιστεί να βγει στις 10 Μαΐου με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 13,4 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός, ο οποίος επισπεύδεται από ιδιώτη, στρέφεται εναντίον της εταιρείας Στεφανία. Ο πλειστηριασμός, εφόσον πραγματοποιηθεί, αφορά σε μια έκταση συνολικής επιφάνειας 68.163 τ.μ., η οποία προήλθε από την συνένωση όμορων αγροτεμαχίων. Στην εν λόγω ενιαία έκταση έχει κατασκευαστεί ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 201 δωματίων και 498 κλινών, το οποίο όμως δεν είναι αποπερατωμένο, αλλά ημιτελές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2008 και τις αναθεωρήσεις, σήμερα έχει κατασκευαστεί στο δυτικό τμήμα του όλου γηπέδου ξενοδοχειακή μονάδα 153 δωματίων και 372 κλινών. Στο δεύτερο στάδιο προς αποπεράτωση περιλαμβάνεται η υπόλοιπη ανάπτυξη έως τις 498 κλίνες στο ανατολικό τμήμα του αγροτεμάχιου ενώ το κατάλυμα από μια κεντρική μονάδα καθώς και από μια σειρά από μπανγκαλόου.

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του Ηρακλείου Κρήτης, στις Κάτω Γούβες Χερσονήσου εντοπίζεται η επόμενη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία απέχει λίγα μέτρα από την θάλασσα.

Το Five Senses Hotel στις Γούρνες Ηρακλείου
Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναμετρηθεί με το ηλεκτρονικό σφυρί το τεσσάρων αστέρων Five Senses Hotel, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πλέον έχει σταματήσει να λειτουργεί. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 5,89 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Παγκρήτια Τράπεζα.

Το συγκρότημα προήλθε από την συνένωση 2 επιμέρους ξενοδοχείων που είχαν κατασκευαστεί, το ένα στο βόρειο τμήμα και το άλλο στο νότιο της έκτασης και πλέον αποτελούν ένα ενιαίο λειτουργικά συγκρότημα.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.014,59 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.426,73 τ.μ. είναι εντός ορίων οικισμού Κάτω Γούβες, τα 4.732,96 τ.μ., εκτός ορίων οικισμού και τα 854,90 τ.μ. αποτελούν ζώνη παραλίας. Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκαν το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Mare με δυναμικότητα 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Sea, που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες, συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017 σε ένα ενιαίο συγκρότημα υπό τον διακριτικό τίτλο Gouves Sea Hotel, κλασσικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων ενώ αθροιστικά η δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες.

Το αρχικό κτίριο κατασκευάστηκε με οικοδομική άδεια του 1989 και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσθήκη το 1987. Το 2012 πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση σχεδόν στο σύνολο του συγκροτήματος, με αναδιάρθρωση των δωματίων εσωτερικά. Το δεύτερο κτίριο στο νότιο τμήμα ανεγέρθηκε με οικοδομική άδεια του 2005, επίσης ανακαινίστηκε το 2012 ενώ το ενιαία λειτουργικά οικοδόμημα έχει συνολική επιφάνεια 3.797 τ.μ..

Πριν περίπου 3 χρόνια, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, το ξενοδοχείο πλημμύρισε σε ένα μέρος του και υπέστη σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με την σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς από την πλημμύρα εκτιμάται σε περίπου 216.000 ευρώ που επιμερίζεται σε 116.000 ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και βελτιώσεις και 100.000 ευρώ για τον εξοπλισμό.

Το τετράστερο Lesse Hotel στην Χαλκιδική
Στην περιοχή της Χαλκιδικής εντοπίζεται και το επόμενο ξενοδοχείο και πιο συγκεκριμένα στην θέση Χανιώτη. Πρόκειται για το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Lesse Hotel, το οποίο έχει δρομολογηθεί να βγει στις 16 Ιουνίου εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αναστολή του πλειστηριασμού όπως συνέβη με τις δύο προηγούμενες διαδικασίες που είχαν προγραμματιστεί τον περασμένο Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδεται από την doValue Greece.

Η ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία, κατασκευάστηκε το 2002 σε μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 5 κτίρια, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, εστιατόρια, μπαρ, αθλητικές εγκαταστάσεις, εξωτερική πισίνα καθώς και ένα υδάτινο ποτάμι με μίνι καταρράκτη.

Επιπρόσθετα, στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί pool bar επιφάνειας 55,05 τ.μ. με στεγασμένο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Το ξενοδοχείο, που εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Χανιώτης, βρίσκεται στην καταπράσινη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Τορωναίου κόλπου. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών.

Το Sunshine Crete Village στην Σητεία
Στις 3 Μαΐου αναμένεται να χτυπήσει εκ νέου το ηλεκτρονικό σφυρί για το τεσσάρων αστέρων Sunshine Crete Village επί της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας–Σητείας της Κρήτης, το οποίο συνδέεται με υπόγειο μονοπάτι με το πεντάστερο Sunshine Crete Beach, με το οποίο διαθέτει και ορισμένες κοινές λειτουργίες. Θυμίζουμε ότι τα δύο ξενοδοχεία ανήκαν στην οικογένεια του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη ενώ το Sunshine Crete Beach πέρασε τον περασμένο Φεβρουάριο σε νέο ιδιοκτήτη έναντι του ποσού των 12 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, το Sunshine Crete Village δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών και πλέον ξαναβγαίνει με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κατάλυμα, το οποίο λειτουργεί κανονικά κατά την θερινή σεζόν, αποτελείται από ένα κύριο κτίριο και δύο συγκροτήματα, το Village A, το οποίο περιλαμβάνει 4 τριώροφα κτίρια και το Village B, που περιλαμβάνει 2 διώροφα κτίρια ενώ συνολικά έχει δυναμικότητα 107 δωματίων. Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Πεζάκι Τουριστικές, Ξενοδοχειακές και Τεχνικές Επιχειρήσεις ενώ επισπεύδουσα είναι η DV01 Asset Management για λογαριασμό της Optima Bank.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………….

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}