Σήμερα κληρώνει το σφυρί για την…«Κόμισσα της Κέρκυρας»

 21/06/2024    05 : 36 : 56
pleistiriasmoi
69 / 100

Στο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα έχουμε δει… όλα ή σχεδόν όλα. Σήμερα μένει να δούμε εάν μια κόμισσα θα χάσει μέρος της εξοχικής κατοικίας της στην Κέρκυρα.

Η εν λόγω μπορεί να μην είναι κατά κυριολεξία «Κόμισσα της Κέρκυρας», για να θυμηθούμε και τη δημοφιλή ταινία του παλιού κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά είναι Κόμισσα του Νόρμαντον και το ακίνητο συνδέεται με το επίσης δημοφιλές σήριαλ, βρετανικής παραγωγής, «The Durrells», η δράση του οποίου εκτυλίσσεται στο μαγευτικό Νησί των Φαιάκων.

Την υπόθεση του πλειστηριασμού αποκάλυψε το newmoney στις 13 Νοεμβρίου 2023 και η διαδικασία στρέφεται σε βάρος δύο «επώνυμων» οφειλετών, και συγκεκριμένα του Τίμοθυ Τσάντγουικ (Chadwick Timothy) και της Κόμισσας του Νόρμαντον (Countess of Normanton) Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ (Victoria Susan Beard), αμφότερων κάτοικων Λονδίνου, ο πρώτος επί της οδού Padnor Walk και η δεύτερη στο Clifton House Hollywood Road.

Το αρχικό σφυρί ήταν να χτυπήσει στις 22 Νοεμβρίου 2023, με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή εκκίνησης 223.503 ευρώ, αλλά ανεστάλη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων. Στη συνέχεια όμως επαναπρογραμματίστηκε για σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, εκτός κι αν την τελευταία στιγμή υπάρξει κάποια ανατροπή, κάτι που δεν αποκλείεται…

daily telegraph kerkyra

Η έκταση, η έπαυλη και η Κόμισσα
Ωστόσο, το εν λόγω γεωτεμάχιο αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης 65.617 τ.μ. που βρίσκεται σε πλαγιά με έντονη θαμνώδη βλάστηση σε περιοχή μη δομημένη. Το συνολικό κτήμα εντοπίζεται στην πρώτη σειρά από τη θάλασσα, αλλά λόγω της μορφολογίας της περιοχής η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι εφικτή, καθώς η κατάληξη του αγροτεμαχίου είναι έντονα βραχώδης με απότομες ακμές.

Όπως σημειώνεται, «εντός της συνολικής έκτασης ευρίσκεται μεγάλη, πολυτελούς κατασκευής έπαυλη με βοηθητικούς χώρους και πισίνα», ενώ η οικία που βγαίνει στο σφυρί βρίσκεται στο κομμάτι των 4.152,14 τ.μ., το οποίο είναι λειτουργικά συνενωμένο με την λοιπή έκταση.

Το ακίνητο αυτό ανήκει στους δύο οφειλέτες εξ αδιαιρέτου, κατά ποσοστά 75% στην Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ (Κόμισσα του Νόρμαντον) και 25% στον δεύτερο σύζυγό της, Τίμοθυ Τσάντγουικ, ενώ αποκτήθηκε περί το 2003, αρχικά μέσω εταιρείας τους και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε άμεσα στους ίδιους. Η Μπίαρντ, ωστόσο, είχε παντρευτεί το 1970 τον Τζέιμς Σον Κρίστιαν Γουέλμπορ Ελις Αγκαρ, 6ο κόμη του Νόρμαντον, εξ ου και απέκτησε τον τίτλο ευγενείας της κόμισσας του Νόρμαντον. Τον οποίο τυπικά απώλεσε μετά το διαζύγιό τους, αλλά ουσιαστικά, εξακολουθεί να τον διατηρεί ισοβίως…

Παρόλα αυτά, κάποια χρέη δεν τακτοποιήθηκαν και έτσι στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 δόθηκε εντολή για αναγκαστική κατάσχεση (υπέρ της “Sunrise I NPL Finance DAC” με διαχειρίστρια την Intrum) για ποσό 56.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Σημειώνεται ότι το ακίνητο φέρει προσημείωση ύψους 750.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς εγγραφείσα στις 22 Αυγούστου 2006.

Η Leslie Caron και το «The Durrells»
Υπενθυμίζεται, ότι, όπως έχει αναδείξει το newmoney, η έπαυλη και το κτήμα στη Λιναμνιά είχαν γίνει θέμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, που τον Φεβρουάριο του 2020 τα είχε επιλέξει ως «Property of the Week».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πρόκειται για το σπίτι στην Κέρκυρα όπου φιλοξενήθηκε η δημοφιλής ηθοποιός Leslie Caron κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «The Durrells», του γνωστού βρετανικού σήριαλ εποχής που γυρίστηκε στο νησί και έχει προβληθεί και από την ελληνική τηλεόραση.

Στο σήριαλ η Αμερικανο-γαλλίδα αειθαλής ηθοποιός και χορεύτρια κατά το παρελθόν, υποδυόταν την κοντέσα Μαυροδάκη. «Έμεινε στο κτήμα Linamia στη βορειοανατολική Κέρκυρα, το οποίο ανήκει στον εκδότη Tim Chadwick και τη σύζυγό του, Victoria Chadwick, πρώην κόμισσα», όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ, που έκανε λόγο για μια ιδιοκτησία με ατελείωτη σειρά από βεράντες, εντυπωσιακή πισίνα, αλλά και 650 πόδια πρόσοψη στο Ιόνιο Πέλαγος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Sotheby’s International Realty, η αξία της εκείνη την εποχή έφτανε τα 6,95 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, όπως γίνεται αντιληπτό, το σφυρί αφορά ένα μικρό μόνο ακίνητο, «παρακολούθημα» της έπαυλης και του κτήματος των 66 σχεδόν στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στο ζεύγος των «επωνύμων» οφειλετών…

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}